Dež v Rimu: sodnik po razburjanju Đokovića prekinil dvoboj

ATP 11. Maj 202117:00 > 12. Maj 2021 1:23
Novak Đoković
Novak Đoković (Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino)

V Rimu se je v 2. krogu Mastersa na igrišča za tenis vrnila številka ena svetovnega tenisa Novak Đoković. Nole je dobil uvodni niz s 6:3 in je v drugem že serviral za zmago, a je Američanu uspel odvzem servisa za izenačenje na 5:5. Zaradi dežja je bil nato dvoboj prekinjen, po premoru je Novak dobil še drugi niz s 7:5. Zaradi dežja je bil torkov spored nekoliko oviran.

Novak Đoković se je odločil, da naslova v Madridu ne bo branil in se je raje osredotočil na Masters serije 1000 v Rimu, kjer je prav tako v lanski sezoni dvignil pokal. V Rimu je Srb slavil že petkrat, največ naslovov, kar devet, ima sicer kdo drug kot kralj peska Rafael Nadal.

Novak je prvi niz dobil brez težav. Pri 5:3 si je priigral dve zaključni žogici in izkoristil že prvo, potem ko je po dobrem servisu zlahka dobil točko (6:3). Kljub temu Novak ni bil najboljše volje. Dvoboj je namreč oviral rahel dež, ki je precej bolj iz tira vrgel Srba. Večkrat je odkimaval z glavo in se sodniku hudoval zaradi slabših pogojev, igrišče je bilo seveda zaradi dežja nekoliko počasnejše.

Sodnik le uslišal Đokovića

V drugem nizu je Novak 23-letnemu Američanu Taylorju Fritzu takoj odvzel servis. Igro je dobil brez izgubljene točke. Tudi Fritz je uspel enkrat odvzeti servis Srbu, a mu je deset let starejši Đoković nemudoma vrnil. Dvoboja tu še ni bilo konec. Novak je pri 5:4 serviral za zmago, a je Američan z nekaj odličnimi udarci izid poravnal.

Nole je na tej točki izgubil živce in sodnika pozval, naj vstane s stolčka in preveri razmere na igrišču, ki so bile vse slabše. “Kako zelo si želiš nadaljevati? Trikrat sem te že prosil, a ničesar ne preveriš,” se je na sodnika jezil Đoković. Dež se je namreč medtem okrepil. Sodnik je nato dvoboj prekinil.

Novak je po prekinitvi dobil dve zaporedni igri in napredoval v 3. krog, kjer se bo pomeril z boljšim iz obračuna med Cameronom Norriejem in Alejandrom Davidovichem Fokinom.

Rafa se bo v sredo pomeril z domačinom Jannikom Sinnerjem. Edini Slovenec Aljaž Bedene je z nastopi končal že v prvem krogu, boljši je bil Nemec Jan-Lennard Struff. Dvoboje turnirja ATP Masters 1000 v Rimu lahko spremljate na programih Sportkluba.

Komentari

Vaš komentar