Španski novinar: Đoković je mojster zavajanja

ATP 21. Maj 202417:00 0 komentarjev
Novak Đoković
Foto: Profimedia

Prispeli smo v teden, ko se začne drugi vrhunec teniške sezone, pariški turnir na pesku, znameniti Roland Garros in začele so se napovedi o tem, kdo je glavni favorit za zmago. Novak Đoković bo pred tem odigral še ATP turnir serije 250 v Ženevi, njegovo prvo tovrstno tekmovanje po lanski Banjaluki.

#related-news_0

Krog favoritov za zmago v Parizu na začetku junija že nekaj časa ni bil tako odprt.

Jannika Sinnerja muči poškodba kolka, Carlos Alcaraz ima bolečine v desnici, Rafael Nadal je v jeseni svoje kariere, Novaku Đokoviću se letošnji rezultati ne “sestavijo” skupaj. To močno opogumlja takšne ase, kot so denimo Alexander Zverev, Casper Ruud, Stefanos Cicipas in Holger Rune, da pridejo do prvega naslova na najprestižnejših tekmovanjih v belem športu.

Đoković bo ta teden generalko za Pariz opravil v Ženevi (s prenosi na SK), kjer so mu organizatorji na čelu z direktorjem Thierryjem Grinom rade volje ponudili vabilo za glavni del tekmovanja. Novak je včeraj ob Ženevskem jezeru obiskal tudi nogometno tekmo.

Rim Đoković
FOTO: Profimedia

Analize potencialnega zmagovalca na Roland Garrosu so se lotili tudi naši španski kolegi. Juan Vallaure je na spletni strani El Debate je zapisal, da bo Đoković po njegovem mnenju v Pariz zagotovo prišel v najboljši možni pripravljenosti, pa čeprav je v koledarskem letu 2024 še brez naslova. Še več, na štirih odigranih turnirjih ni dosegel niti finala.

“Tu je še Novak Đoković. Srb ima zelo slabo sezono, kar je zanj res neznačilno. Ne vem, če se sooča s kakšno poškodbo, ali pa je vse del njegove strategije, da zavaja svoje tekmece. V tem je Srb res postal pravi mojster,” je bil nekoliko piker Vallaure.

Če Beograjčanu letos uspe ubraniti naslov na Roland Garros, bi bila to njegova četrta pariška “krona” in skupno že 25. na turnirjih velike četverice. Turni v Ženevi s prvim obračunom “Nole” začne jutri.

#related-news_1

#related-news_2

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!