Tamara Zidanšek po razmisleku sprejela težko odločitev

Pokal Billie Jean King 25. Okt 202216:271 komentar
Foto: Guliverimage

Slovenska ženska teniška reprezentanca bo v polfinalnem obračunu kvalifikacij za nastop na zaključnem turnirju svetovne skupine pokala Billie Jean King, ko bo 11. in 12. novembra igrala proti Kitajski v Velenju, nastopila brez Tamare Zidanšek, so danes sporočili iz krovne zveze Tenis Slovenija.

Kot so sporočili iz zveze, je Zidanškova po težavnem obdobju in padcu na lestvici WTA (februarja je bila na 22. mestu, trenutno je 89.) ob koncu sezone dala prednost nastopom na turnirjih v Južni Ameriki. Novembra bo nastopila na turnirjih v Čilu, Argentini, za konec turneje pa bo zaigrala še v Urugvaju. V Južno Ameriko bo odpotovala 3. novembra.

“Žal mi je, da sem morala sprejeti takšno odločitev. Dolgo sem razmišljala o tem. Za mano je res težko obdobje, ki ga je zaznamovala tudi bolezen. Sem na robu stoterice, če ne bom igrala, pa lahko januarja, ko bo na sporedu OP Avstralije, padem izven stoterice, kar pa je slabo izhodišče za nadaljevanje moje kariere. Upam, da bodo soigralke in kapetan, Tenis Slovenija in vsi navijači razumeli in sprejeli mojo odločitev. Vedno sem rada nastopala za slovensko reprezentanco, za katero sem debitirala leta 2017,” je za zvezo povedala Zidanškova.

Selektor odločitev sprejel z razumevanjem

“Žal sem moral sprejeti odločitev Tamare. Škoda, veselili smo se tega srečanja, razumem pa, da mora igralka v določenih trenutkih kariere dati prednost osebnim ciljem. Tenis je zelo krut šport. Igralke so na turneji praktično celo leto in ves čas je v ospredju boj za točke. Če ni uspehov, ni točk, če ni točk, ni nastopov na največjih turnirjih. Gre za začaran krog, zaradi katerega morajo igralke, kdaj sprejeti tudi takšne odločitve,” je ob tem dejal selektor ekipe Andrej Kraševec in dodal, da še vedno razmišlja o zmagi in meni, da je slovenska reprezentanca sposobna premagati Kitajsko.

Namesto Zidanškove je selektor Kraševec vpoklical Nino Potočnik, 281. igralko na lestvici WTA. Slovenijo bodo v dvoboju s Kitajkami zastopale še Kaja Juvan (88.), Pia Lovrič (519.), Živa Falkner (560.) in Andreja Klepač (30. med dvojicami).

Slovenija se je aprila v Turčiji po dolgem obdobju prebila iz evroafriške skupine tekmovanja, ki se je nekoč imenovalo pokal Federacij oziroma pokal Fed, zdaj pa nosi ime ene od največjih legend svetovnega tenisa, Američanke Billie Jean King. V svetovni skupini jo prva naloga čaka v Velenju, dvoboj pa bo prva od dveh stopničk na poti do zaključnega turnirja svetovne skupine pokala BJK.

Komentari

Vaš komentar