‘Tami’ v Lozani do tretjega polfinala sezone

Tenis 16. Jul 202116:33 > 20:35 0 komentarjev
Guliverimgaes

Tamara Zidanšek je po dobrih dveh urah boja z neugodno Italijanko Lucio Bronzetti napredovala v polfinale Lozane, WTA turnirja serije 250. To je njena tretja uvrstitev med štiri na najmočnejših tekmovanjih, potem ko je v Bogoti igrala finale ter v Parizu izpadla šele v polfinalu.

Konjičanka se je morala za zmago 6:4, 4:6 in 6:3 kar konkretno potruditi, saj je Bronzettijeva z močnimi ter globokimi udarci v obeh nizih takoj povedla z odvzemom servisa. Tamara je na drugi strani izjemno pokrivala igrišče in tako 241. igralki sveta v prvem nizu dovolila le do dveh “winnerjev”.

Kljub temu, da 22-letna igralka iz Genoe ni še nikdar igrala niti v kvalifikacijah turnirjev velike četverice in da je bil to za njo šele prvi četrtfinale na WTA turneji, je dokazala, da bomo za njo še slišali.

Tamari je “ukradla” drugi niz, v tretjem pa je Slovenka takoj povedla z “brejkom” in tekmo pripeljala do konca. Zidanškovi lahko pripišemo tudi cel kup atraktivnih točk, ko je morala v drobcu sekunde hitro odreagirati in navdušila publiko, s tem pa samo dokazuje, da polfinale Rolanda Garrosa ni nikakršno naključje.

V polfinalu se bo najboljša slovenska tenisačica pomerila z Ukrajinko, Marino Zanevsko, ki že približno pet let nastopa pod belgijsko zastavo.

“Moram reči, da smo v ekipi zadovoljni, ker je Tami navsezadnje v polfinalu, a igra v valovih. Ima kakovost, zna tekmo, po domače rečeno, ‘potegnit’, speljat do konca. Raven bo potrebno dvigniti, mi je pa vseeno, proti kateremu dekletu igra, saj je v vsakem primeru potrebno pripraviti taktiko,” se nam je iz Lozane oglasil trener Zidanškove, Marjan Čuk.

Dodal je, da je turnir zahteven, terja veliko prilagajanja zaradi mokre in drseče podlage, težkih žog, ki prav visoko ne skače: “Bolj bi nam ustrezalo, da igramo z ‘gumico’, saj bi do izraza prišel Tamarin spin, ko žoga nasprotnicam beži, je pa za konec tedna napovedano lepše, toplejše vreme.”

Marjan Čuk
Foto: Uroš Skaza