Bodo v Melbournu preimenovali stadion Margaret Court?

Tenis ostalo 25. Maj 201712:50 > 13:17
Getty Images/Vince Caligiuri

Upokojena avstralska tenisačica Margaret Court je javno podala svoj konzervativen pogled na poroke istospolnih, zaradi česar naj bi v Melbournu spremenili tretji največji stadion, ki nosi njeno ime.

Margaret Court je v karieri osvojila 24 turnirjev velike četverice, v Melbournu je slavila kar 11-krat. Od leta 2003 se eden izmed največjih stadionov v Melbourne Parku imenuje po njej, a bi se utegnilo to kmalu spremeniti.

Pobudo za to je dal predsednik avstralskega republikanskega gibanja Peter FitzSimons, medtem ko so pri avstralski teniški zvezi glede vsega skupaj še zadržani in pravijo, da so nazori Courtove pač njena stvar.

Kje je nastal problem? Nekoč serijska zmagovalka turnirjev za Grand Slam je po koncu kariere postala krščanska duhovnica in med drugim dejala, da ne bo več potovala z letalskim prevoznikom Quantas, ker ta podpira istospolne. “Verjamem v to, da je poroka stvar moškega in ženske, tako kot piše v Svetem pismu,” je rekla Courtova.

Liberalna avstralska javnost je nemudoma odreagirala in se spravila na Courtovo, na njo so se spravile tudi znane osebnosti, a naj bi objekt vseeno še naprej nosil njeno ime.