Nadal: Z Novakom ne moreva biti prijatelja

Tenis ostalo 17. Jun 201415:14 > 15:14

Ljubljana – Že v Wimbledonu, ki ga od ponedeljak spremljajte v živo na Sport Klubu, bi lahko videli nov epski dvoboj med Rafaelom Nadalom in Novakom Đokovićem. Rafa pravi, da spoštuje Srba, a bi z njim težko spletel trdno prijateljstvo.

Rafael Nadal in Novak Đokovića sta se zadnjič pomerila v finalu Roland Garrosa, ko je bil prepričljivo boljši Španec. Še več podobnih dvobojev lahko pričakujemo v prihodnosti, čeprav je rivalstvo med trenutno najboljšima igralcema na svetu že dolgo časa zanimiva tema za vse ljubitelje tenisa. Čeprav ga izjemno spoštuje, Španec pravi, da bi z Đokovićem težko spletel trdno prijateljstvo, a kamen spotike se ne skriva v njunem rivalstvu.

“Oba se bodro zavedava, da je to šport. Enkrat zmagaš, drugič izgubiš. A ko igraš tako pogosto, pride do napetosti, tenzije, vendar ne na osebnem, temveč profesionalnem nivoju. Đoković ni kdorkoli, po osebni strani mi je všeč. O njem ne morem reči nič slabega,” je dejal Nadal in nadaljeval.

“Ni govora samo o rivalstvu. Živiva na različnih krajih. Moji prijatelji so iz Mallorce, s katerimi se videvam dnevno. Novak je v Srbiji ali Monaku. Živiva v različnih svetovih, čeprav se praktično vsako nedeljo videvava na turnirjih. Če se srečava v slačilnici, to ne pomeni, da sva prijatelja. Prijatelje poznate od otroštva. Za Novaka lahko rečem, da je dober znanec,” je bil jasen Nadal, ki se zaveda, da ga v prihodnosti čaka še veliko epskih dvobojev z Đokovićem.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images