Po Benjaminu prihaja še en zvezdniški Šeško

Tenis 16. Mar 202413:10 > 13:20 1 komentar
Lani je nastopil na festivalu mladih v Mariboru; FOTO: Aleš Fevžer

Slovenija je v kroničnem pomanjkanju teniškega idola, ki bi dvignil zanimanje za ta plemenit šport v moški konkurenci. Po odhodu zlate generacije, ko so se med elitno stoterico znašli Blaž Kavčič, Grega Žemlja, Blaž Rola in Aljaž Bedene, se je na obzorju zasvitala nova zvezdica.

Komaj 15-letni Žiga Šeško je danes slavil zmago na turnirju serije J100 v Limassolu! Na Cipru mu je družbo delal italijanski trener Simone Corsi.

Hrastničan je na poti do največjega uspeha v mladinski konkurenci premagoval same starejše fante. Do prve trofeje v karieri na mednarodni sceni pod okriljem Mednarodne teniške zveze (ITF) je Šeško porazil 16-letnega domačina Andreasa Papadopulosa, 17-letnega Izraelca Simona Levyja, 17-letnega Romuna Vladimirja Grintescuja, pa potem prvega nosilca turnirja 18-letnega Rusa Ivana Greckija ter njegovega rojaka Iljo Malceva (17).

Za konec je bil danes s prepričljivih 6:2 in 6:4 boljši še od 17-letnega Francoza Heremana Courteja, ki je bil trn v peti prejšnji teden v Larnaki, saj je mladi Slovenec v četrtfinalu turnirja serije J60 z njim izgubil po treh nizih. Danes je sledilo maščevanje.

Tudi on vadi ob Ligurskem morju

Šeško bo po velikem uspehu na turnirju s trdo podlago močno napredoval po lestvici za mladince.

Skupaj s Svitom Suljićem in Juretom Šiftarjem se je Šeško lani prebil tudi med 8 najboljših držav na turnir Tennis Europe Winter Cup v Franciji. Tam so se fantje pod taktirko kapetana Marka Pora med 16. in 18. februarjem izkazali z zmago proti Špancem, izgubili so proti Poljski in Romuniji.

FOTO: Filip Barbalić

Šeško pridno trenira v akademiji italijanskega teniškega guruja Riccarda Piattija in morda bo v takšnem ritmu že kmalu začel trkati na vrata ATP turneje. To bi bila za slovenski tenis res lepa osvežitev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje