Roger Federer: Nikoli ne odpišite kralja

Tenis ostalo 20. Jun 201412:52 > 13:05

Ljubljana – Čeprav v finalu Wimbledona vsi znova vidijo Novaka Đokovića in Rafaela Nadala, nikakor ne gre prehitro odpisati legendarnega Rogerja Federerja, ki bo na “sveti travi” lovil že rekordno osmo zmago.

Po lanski klaverni sezoni so mnogi že začeli govoriti, da je Rogerja Federerja zapustila tista čarobnost, s katero je pred leti rušil vse pred seboj. Legendarni Švicar se na govorice ni oziral, temveč v senci pozdravil nekatere poškodbe in se letos vrnil še mošnejši. A spomin na lansko leto, ko ga je Sergej Stahovski ustavil že v drugem krogu Wimbledona, še ni zbledel.

“V nekaterih trenutkih sem tudi sam začel dvomiti. Vedel sem, da se ne bom mogel večno tako počutiti, tako da je bilo najpomembnejše, da sem potrpežljiv in čakam. To je najtežje in za mene je bilo to nekaj novega, saj do tistega trenutka v svoji karieri še nisem doživel kaj podobnega,” razlaga FedEx.

Federer v letošnji sezoni vse večkrat spominja na stare čase, ko ni imel enakovredne konkurence. Z zmago v sebi tako ljubemu Halleju je dokazal, da v Wimbledon prihaja v odlični formi. “Ogenj v meni, želja po zmagi, to je vedno zelo pomembno in to imam v tem trenutku. V tem trenutku je vse uravnoteženo,” je zadovoljen Švicar.

Ob zmagi v Halleju je Federer letos slavil še v Abu Dhabiju, igral v finalu Indian Wellsa in Brisbanea, na OP Avstralije pa ga je v polfinalu zaustavil Rafael Nadal, igralec, proti kateremu je imel v bogati karieri najmanj uspeha. “Dobro serviram, dobro se gibljem, v tem trenutku res veliko stvari v moji igri dobro funkcionira. Tudi jaz sem malce presenečen – pričakoval sem, da bom dobro igral na enem turnirju, nato pa malce hitreje izpadem na naslednjem. Kdo bi vedel, toda v Indian Wellsu sem bil blizu, kar me je ohrabrilo pred nadaljevanjem sezone,” zadovljstva ne skriva Federer.

V letošnji sezoni je FedEx vpisal štiri zmage proti igralcem iz prve deseterice in dal vedeti, da “kralja” nikoli ne gre prehitro odpisati.

Obračune iz Wimbledona od 23. junija pa vse do 6. julija spremljajte v živo na programih Sport Kluba.

Author: Ž. Š., Foto: GettyImages