Đoković: Becker mi veliko pomeni

Tenis ostalo 23. Jun 201411:52 > 12:06

Ljubljana – Prvi dan turnirja v Wimbledonu bo od največjih zvezd nastopil prvi nosilec Novak Đoković, ki se bo v zadnjem dvoboju na osrednjem igrišču pomeril proti Andreju Golubevu. Srbsko-kazahstanski obračun spremljajte v živo na SK 1.

Novak Đoković je po lažji poškodbi gležnja, zaradi katere je izpustil tudi vse turnirje na travnati podlagi pred prihodom na “sveto travo”, pripravljen na tretji letošnji turnir za grand slam. Prvi nosilec se bo gledalcem v Wimbledonu prvič predstavil že danes, ko ga čaka Andrej Golubev.

“Imel sem nekaj dobrih rezultatov, a tudi nekaj poškodb. Pomembno je, da se za nekaj dni odklopite od tenisa in napolnite baterije in tako misli tudi malce odvrnete od tenisa. Prehod iz najpočasnejše na najhitrejšo podlago ni enostaven. Potrebuješ nekaj dni, da se privadiš na gibanje in udarce,” je pred prvo preizkušnjo na igriščih All England Cluba dejal Đoković.

Če kje drugje, potem bo Srbu ravno v Londonu še kako prav prišel Boris Becker, ki se je njegovi trenerski ekipi pridružil pred letošnjo sezono. Nemec je še vedno najmlajši zmagovalec Wimbledona, kjer je sicer slavil trikrat (1985, 1986 in 1989). “To je Beckerjeva podlaga. Wimbledon je njegov dom, zagotovo se tukaj počuti najbolj udobno, kot da bi bil doma. Mislim, da imava lahko tukaj, kjer je imel največ uspeha v karieri, skupaj dva velika tedna,” je dodal Đoković in za konec še pristavil: “Drugače se počutim, ker imam Borisa na svoji strani, igralca, ki je v tem športu pustil velik pečat, še posebej na tem turnirju. Navdušen sem, ker imam takšno legendo v svoji ekipi, zadnji čas se z njim na igrišču in v loži počutim veliko bolje.”

Đoković in Golubev bosta danes zaključila program na osrednjem igrišču, kjer se bosta ob 14:00 sprva pomerila branilec naslova Andy Murray in David Goffin, nato pa še Paula Kania in Na Li. Obračun med Đokovićem in Golubovim bo na sporedu predvidoma okoli 18:00. Vse obračune iz osrednjega igrišča pa bomo prenašali na SK 1.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images