Nadal: V Wimbledonu veljajo drugačna pravila

Tenis ostalo 23. Jun 201416:24 > 16:27

Ljubljana – Rafael Nadal bo kljub dejstvu, da na lestvici ATP zaseda prvo mesto, turnir v Wimbledonu začel kot nosilec številka dve, a ga to prav nič ne moti. Rafa bo pohod na morebitni tretji wimbledonski naslov začel proti Slovaku Martinu Kližanu.

Rafael Nadal letos lovi svojo tretjo zmago v Wimbledonu. Zanimivo, da je na “sveti travi” nazadnje slavil leta 2010. Istega leta, ko je Španija slavila na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki. Po debaklu furije na letošnjem mundialu v Braziliji je Nadal ostal edini up svojih rojakov. Če bo prišel do svoje tretje krone v Londonu, se bo Nadalu po številu osvojenih grand slamov izenačil z legendarnim Peteom Samprasom.

“Težko mi je, tako kot ostalim Špancem, ker v Braziliji nismo uspeli ubraniti naslova, a to je le še dodaten motiv, da zmagam in vsaj malce razveselil Španijo, ki je imela pred svetovnim prvenstvom tako velike upe. A poleg poloma je sam Wimbledon zadostna motivacija. Dvakrat sem dvignil trofejo v angleški prestolnici, vendar si želim, da bi v karieri slavil vsaj še enkrat. Vendar je naša nogometna reprezentanca pravi dokaz, kako je šport nepredvidljiv in dokaz, da ste lahko v enem trenutku na vrhu, spet v drugem vas ni. To je šport, to je življenje, mi pa smo tukaj, da bi po porazu čakali na novo priložnost,” je dejal Nadal.

Španec ni najbolje odprl sezone na travnati podlagi, saj ga je v Halleju že v uvodnem nastopu presenetil Dustin Brown. “Poraz v Halleju me ni stal samozavesti, kot ljudje mislijo, saj ko gre za Wimbledon, favoriti niso pomembni. To je najnevarnejši turnir v letu in občasno se zgodi, da ne moreš kontrolirati dvoboja, da nekatere stvari niso pomemben od vas in da lahko na presenečenje vseh izpadete že v prvem krogu. Meni se je to zgodilo. Toda vesta kaj, konec koncev, svet si zapomni zmagovalce. Ne poraze, temveč le in samo dobro igro in zmage. Vsekakor mi je Roland Garros dvignil samozavest in mi omogočil, da v Londonu igra brez pritiska, toda dejstvo je, da zadnjih nekaj let na travi nisem bil tako aktiven,” je priznal Španec, ki kljub temu cilja na sam vrh.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images