Rola pred Murrayjem: Upam, da se ne podelam v hlače

Tenis ostalo 24. Jun 201416:27 > 16:27

Ljubljana – Po uspešnem uvodnem nastopu Blaža Rolo v drugem krogu čaka branilec naslova in prvi domači adut Andy Murray, s katerim se bo v sredo pomerili nikjer drugje kot na veličastnem osrednjem igrišču. Obračun spremljajte v živo na SK 1.

Po gladki uvodni zmagi proti Pablu Andujarju Blaža Rolo v drugem krogu Wimbledona čaka domači junak Andy Murray. Branilec naslova je na prvi oviri brez večjih težav izločil Davida Goffina, v sredo pa ga čaka trenutno najvišje uvrščeni Slovenec na lestvici ATP.

Trenutno 92. igralec sveta pred največjo preizkušnjo v svoji karieri ne skriva spoštovanja do Murrayja. “Upam samo, da se ne bom podelal v hlače,” je s strahospoštovanjem dejal Rola, ki še zdaleč ne razmišlja, da bi na igrišče prišel z belo zastavo. Z Murrayjem se bo bržkone pomeril na osrednjem igrišču in izkusil pravo wimbledonsko atmosfero. “Mislim, da se sploh ne zavedam, kje bom igral. Prav nič me ne more pripraviti na to,” dodaja levičar in nadaljuje: “Vem, da je Murray eden največjih športnikov na Otoku. Na igrišče se bom prišel zabavat in odigrati najbolje kar znam in videli bomo, kaj bo to prineslo.”

Po zmagi proti Andujarju je pred Rolo tokrat veliko težja naloga. Če bi uspel premagati Murrayja, bi brez dvoma dobil svoje mesto med največjimi senzacijami v celotni zgodovini turnirja na “sveti travi”. “Če bi zmagal, bi bil to zelo, zelo velik šok,” je za konec še dejal Rola, katerega nastopa si v sredo v živo oglejte na Sport Klubu.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images