Danes v Wimbledonu: Đoković pred novo oviro, ki sliši na ime Štepanek

Tenis ostalo 25. Jun 201410:40 > 10:45

Ljubljana – Čeprav v Sloveniji praznujemo dan državnosti, v Wimbledonu ni počitka. Največji teniški turnir je v polnem teku. Danes bomo med drugim znova videli prvega nosilca Novaka Đokovića, ki ga v zadnjem obračunu na osrednjem igrišču čaka Radek Štepanek. Na igrišču tudi Blaž Rola in Polona Hercog. Na SK 1, SK 2 in SK 3 začenjamo ob 12:30!

Prvi nosilec Novak Đoković in Radek Štepanek se bosta pomerila že dvanajstič. Medtem ko bo Srb lovil svojo enajsto zmago, bo Čeh šele svojo drugo. Štepanek enostavno ne najde recepta za igro Đokovića, čeprav se lahko pohvali z zelo raznovrstno igro. V vsakem primeru Đokovića za razliko od prvega kroga, ko ni imel preveč dela z Andrejem Golubjevim, tokrat čaka veliko težje delo. A le malokdo si lahko zamisli, da mu bo Štepanek zadal peti letošnji poraz.

Več kot zanimiv bo tudi dvoboj Grigorja Dimitrova proti Luku Savillu. Bolgar postaja vse večja zvezda svetovnega tenisa, vse kaj drugega kot zmaga proti trenutno 236. igralcu iz svetovne teniške lestvice ATP pa bi bilo veliko presenečenje.

Teniški ljubitelji si veliko obetajo tudi od obračuna med Bernardom Tomićem in Tomašom Berdychom. Avstralec je končno opravil z vsemi poškodbami in težavami izven teniških igrišč, tako da se sedaj lahko osredotoči izključno na tenis. Berdych na drugi strani je že igral v finalu Wimbledona in ima tudi letos visoke cilje. Obeta se nama prava teniška poslastica, ki je ne gre zamuditi.

Blaž Rola se bo pomeril z Andyjem Murrayjem (ob 14:00 v živo na SK 1), Polona Hercog pa z Lucie Šafarovo (okoli 16:00). Oba dvoboj bomo prenašali v živo.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images