Danes v Wimbledonu: Na igrišče znova Nadal, Federer, Serena in Šarapova

Tenis ostalo 26. Jun 201410:16 > 10:18

Ljubljana – Četrti dan Wimbledona prinaša nastope Rafaela Nadala, Rogerja Federerja, Serena Williams in Marije Šarapove. Tudi danes z neposrednimi prenosi na SK 1, SK 2 in SK 3 začenjamo ob 12:30!

Zagotovo bo od današnjih obračunov največ pozornosti pritegnil dvoboj med Rafelom Nadalom in Lukašom Rosolom. Čeh je pred dvema letoma pripravil eno največjih presenečenj v zgodovini slovitega turnirja, ko je ravno tako v drugem krogu po petih nizih izločil Nadala. Za Rosola je bil to najsvetlejši trenutek v karieri, ki ga ni uspel nadgraditi. Španec pa brez dvoma še ni pozabil poraza in bo zagotovo 100 odstotno pripravljen na nov obračun z Rosolom.

Rafa sicer ni začel najbolje, saj je izgubil prvi niz proti Martinu Klizanu, nato pa le našel pravo igro in z nekaterimi udarci nakazal, da bo še kako nevaren. Brez dvoma se lahko nadejamo nove teniške poslastice.

Rogerju Federeju se bo zoperstavil Gilles Muller. Nekdaj najboljši mladinec na svetu ima danes že 31-let in prav nikoli ni izpolnil visokih pričakovanj. Proti Švicarju ga čaka težka naloga, pri dveh metrih višine pa je jasno, da je glavno orožje močan začetni udarec.

Po Nadalu in Rosolu ter pred Mullerjem in Federerjem bosta osrednjo igrišče zasedli Angelique Kerber in domačinka Heather Watson. Zelo zanimiv bo tudi dvoboj med prvo nosilko Sereno Williams in Chanelle Scheepers. Američanka je absolutni favorit in vse kaj drugega kot njena zmaga bo veliko presenečenje.

Danes se bo znova predstavila tudi Marija Šarapova, ki jo čaka Timea Bacsinszky. S posebnim zanimanjem bomo spremljali tudi nastop Ane Ivanović proti Jie Zheng.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images