Danes v Wimbledonu v glavnih vlogah Nadal, Šarapova, Federer, Serena, Ivanovićeva

Tenis ostalo 28. Jun 201410:48 > 10:51
Ljubljana – V Wimbledonu bodo počivali šele v nedeljo, danes pa nas čaka nov zanimiv dan. Med drugimi bodo nastopili Rafela Nadal, Marija Šarapova, Roger Federer, Serena Williams in Ana Ivanović. Tudi danes ob 12:30 začenjamo z neposrednimi prenosi na SK 1, SK 2 in SK 3.
Sobotni dan na centralnem igrišču bo odprl Rafael Nadal. Prvi igralec sveta in drugi nosilec turnirja v Wimbledonu v prvih dveh krogih ni bil najbolj prepričljiv, tudi danes pa ga čaka vse prej kot lahka naloga. Kazahstanec Mikhail Kukuškin zagotovo ima svoje načrte, kako ustaviti Španca, ki bi lahko bil drugi teden, če se bo tja seveda prebil, še kako nevaren.
Dan na centralnem igrišču bo zaključil Roger Federer. Sedemkratni zmagovalec turnirja na “sveti travi” se bo pomeril s Santiagom Giraldom. Kolumbijec nima veliko za izgubiti in bo nastopil povsem sproščen, kar pa ne velja za Federerja.
Zelo zanimivo partijo bi lahko ponudil tudi dvoboj med Stanislasom Wawrinko in Denisom Istominom. Tretji igralec sveta trave ne obožuje, tako da Uzbekistanec še zdaleč ni povsem brez možnosti.
Med Nadalom in Federerjem se bo na centralnem igrišču predstavila še Marija Šarapova, ki jo čaka Alison Riske. Rusinja je bila v uvodnih dveh srečanjih zelo prepričljiva in je tudi danes velika favoritka. Riskejeva na drugi strani je tipična predstavnica ameriške šole tenisa: malo filozofiranja, močan začetni udarec in napad takoj, ko se ponudi priložnost.
Znova bomo na delu videli tudi prvo nosilko Sereno Williams, ki se ji bo zoperstavila Alize Cornet. Francozinja je enkrat že premagala Američanko in bo zagotovo tudi danes iskala novo presenečenje.
Zelo zanimiv bo tudi obračun med Ano Ivanović in Sabine Lisicki. Srbkinja v zadnjem času deluje zelo močna, a tudi Nemka je na travi zelo nevarna, kar napoveduje pravo teniško poslastico.
Začnemo ob 12:30!

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images