Nadal po že znanem scenariju: Slab začetek, odličen konec

Tenis ostalo 28. Jun 201418:32 > 21:08
Ljubljana – Rafael Nadal je po dveh letih znova dočakal drugi teden Wimbledona. Španec je v tretjem krogu po izgubljenem prvem nizu v nadaljevanju zmlel Mihajla Kukuškina (6:7, 6:1, 6:1, 6:1). Več kot prepričljiv tudi Roger Federer. Slovo Serene Williams.
Rafael Nadal se je v četrti krog Wimbledona prebil po že znanem scenariju: po slabem prvem nizu je v nadaljevanju zaigral veliko bolje in brez težav opravil s svojim nasprotnikom. Mihajl Kukuškin je prvi niz dobil po izjemno izenačeni igri in podaljšani igri, ki jo je dobil s 6:4. V nadaljevanju pa je bil na igrišču le še Španec.
Nadal je povsem zavladal na igrišču in Kazahstancu do konca pustil le še tri igre. Kukuškin je bil le še obrobni opazovalec Nadalovega šova na centralnem igrišču. Španec se bo v naslednjem krogu pomeril z zmagovalcem dvoboja Nick Kyrgios Jirži Vesely.
Brez večjih težav se je v naslednji krog prebil tudi Roger Federer, ki je gladko s 3:0 v nizih izločil Santiaga Giralda.
Za največje presenečenje prvega tedna je v sicer deževni soboti poskrbela Alize Cornet, ki je z 2:1 v nizih izločila prvo nosilko Sereno Williams.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images