Kyrgios presenetil še Nadala, ki odhaja na plažo

Tenis ostalo 2. Jul 201410:56 > 12:33

Ljubljana – Po Sereni Williams se od Wimbledona poslavlja tudi Rafael Nadal. Nick Kyrgios je z zmago proti Špancu postavil kar nekaj mejnikov, Rafa pa že razmišlja o poležavanju na plažah Mallorce.

Potem ko je v drugem krogu proti 13. nosilcu Richardu Gasquetu ubranil kar devet žogic za zmago (točno tako, kar devet), Nick Kyrgios nadaljuje z neverjetnimi predstavami na “sveti travi”. Mladenič iz Canberre je domov poslal še prvega igralca sveta Rafaela Nadala, ki bi po turnirju v Wimbledonu utegnil izgubiti oznako “številka ena svetovnega tenisa”.

Kyrgios je blestel predvsem pri začetnih udarcih. Serviral je kar 37 asov, 26 več od Majorčana, dodal pa še 70 winnerjev (Nadal le 44). Po skoraj tri ure trajajočem dvoboju (2 uri in 58 minut) je Kyrgios na koncu slavil s 7:6, 7:5, 7:6 in 6:3. “Še vedno nisem povsem prperičan, kaj mi je uspelo. Res sem igral neverjetno. Že od samega začetka moraš verjeti vase in svoje sposobnosti. Verjel sem v svojo zmago. Na travi se res počutim odlično. V tme trenutku težko zberem misli, prepustil se bom čustvom in užival,” je po zmagi dejal presrečni 19-letnik. Avstralec, ki v Londonu nastopa s posebnim povabilom organizatorjev, je z zmago proti Nadalu postal prvi igralec izven elitne stoterice (na lestvici ATP zaseda 144. mesto) po Andreju Olhovskemu in njegovi zmagi iz leta 1992 proti Jimu Courierju, ki je na turnirju za grand slam premagal prvega igralca sveta.

“Poskušal sem, izgubil sem. To je najenostavnejši način, da lahko opišem svoj poraz. Ni nobene drame. V športu psihični del igra veliko vlogo. Kyrgios ima pozitivne lastnosti in lahko bo postal dober igralec. Vendar je vse lažje, ko si nov in nepoznan, igralec, ki je komaj prišel. Vse je novo, vse je dobro, ničesar nimaš za izgubuit. Vse kar narediš je pozitivno in vsi si bodo od tebe zapomnili le dobro. Šele malo daljše časovno obdobje bo pokazalo, ali je sposoben napredovati in igrati na zelo visoki ravni. Jaz mu želim vso srečo. Čestitam mu za zmago. Mene pa čaka plaža. Tako je, grem na plažo na Mallorci,” je dejal Nadal, ki ostaja pri 14 osvojenih turnirjih za grand slam.

V celotnem obrčaunu izjemmnih potez ni manjkalo, vendarle pa je spodnja še za odtenek bolj briljantna od ostalih.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images