Ob 15:00 ekskluzivno na SK 1: Bouchardova ali Kvitova? To je sedaj vprašanje!

Tenis ostalo 4. Jul 201422:13 > 22:20

Ljubljana – Danes je na vrsti ženski finale, jutri še moški. Zmagovalko ženskega dela turnirja bosta določili Eugenie Bouchard in Petra Kvitova, ki se bosta pomerili ob 15:00. Obračun spremljajte ekskluzivno na SK 1! Moški finale na sporedu v nedeljo prav tako ob 15:00.

Le malokdo je v sklepnem dejanju ženskega dela turnirja v Wimbedonu pričakoval Eugenie Bouchard in Petro Kvitova, kar pa še zdaleč ne pomeni, da sta se Kanadčanka in Čehinja nezasluženo uvrstili v finale. Ena in druga sta skozi celoten turnir prikazali najbolj konstantne igre in se bosta danes ob 15:00 povsem upravičeno pomerili za naslov najboljše na največjem teniškem turnirju na svetu.

“Igrati z Lucie na centralnem igrišču ni bilo lahko, naredila sem vse, kar je bilo v moji moči in res sem vesela, ker mi je uspelo, toda pred menoj je še en obračun in manjka mi le še ena zmaga, tako da se moram sedaj osredotočiti na to,” se je Kvitova sprva spomnila polfinalne zmage proti rojakinji Lucie Šafarovi in dodala: “Brez težav objasnim, zakaj tu igram tako dobro. To je Wimbledon. Najboljši turnir na svetu, vse je fenomenalno in mislim, da ravno Wimbledon tenis dela poseben.” Kvitova bo v soboto lovila svojo drugo zmago na “sveti travi”, potem ko je bila najboljša že leta 2011.

Če je Kvitova že stara znanka teniških aren, je Bouchardova predstavnica novega vala igralk, ki so vse boljše in vse bolj nevarne. “Zame ni bilo presnečeje, ker sem se uvrstila v finale. To sem pričakovala in dolgo čakal, tako da na to uvrstitev v finale gledam kot dokaz, da grem v pravo smer. Toda pred menoj je še en dvoboj, tako da še ne morem slaviti,” je dejala prva Kanadčanka z uvrstitvijo v finale. “Na vsakem turnirju želim iti do konca. Ne postavljam si ciljev. Za menoj sta dva odlična tedna. Čutila sem, da se lahko prebijem daleč in res mi je vse šlo na roko. Čutila sem, da pripadam sem in res z veliko nestrpnostjo pričakujem finale,” je dodala Bouchardova.

Po ženskem finalu, ki ga bo komentiral Boris Detiček, si na SK 1 v živo ob komentarju Tonija Brodarja oglejte še finale v moških in ženskih dvojicah.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images