Ob 15:00 ekskluzivno na SK 1: Đoković drugič ali Federer osmič?

Tenis ostalo 6. Jul 201410:05 > 10:38
Ljubljana – Le še finale v moški konkurenci in finale mešanih dvojic in največji teinški turnir na svetu bo za leto dni zaprl svoja vrata. A pred tem nas čaka nov epski dvoboj Novaka Đokovića in Rogerja Federerja, ki si ga ob 15:00 v živo oglejte na SK 1!
Tudi letošnji turnir v Wimbledonu nam ni prizanesel s presenečenji, preobrati in negotovstjo, mimogrede smo spoznali nekatere nove obraze, ki so navdušili vse ljubitelje belega športa. A čeprav nova generacija glasno trka na vrata, bomo v velikem finalu vendarle videli staro gardo. V današnjem finalu ob 15:00 bosta glavno besedo imela Novak Đoković in Roger Federer.
Srb bo lovil svoje drugi naslov na “sveti travi”, Švicar že rekordnega osmega. FedEx bo avgusta prišel v kristusova leta, toda leta se mu dejansko ne poznajo, vsaj na letošnjem Wimbledonu ne. Federer je svojo moč potrdil v polfinalu, ko Milošu Raoniću ni ponudil niti promila možnosti za zmago. Na videz je imel Đoković veliko več dela na poti do finala, saj ga je dobro namučil Marin Čilić in tudi Grigor Dimitrov.
V medsebojnih obračunih z 18:16 vodi Federer, zagotovo pa se oba tenisača zavedata, da se bo danes pisala nova zgodba. “Vedno imava dobre obračune. Velkokrat sva se pomerila med seboj in veliko stvari se je zgodilo. Novak je velik šampion in ja vajen končnic velikih turnirjev. V Wimbledonu je že zmagal in dobro ve, kaj mora narediti, da gre do konca. Nadejam se dobremu dvoboju,” je dejal uglajeni Federer, ki bi z današnjo zmago prišel do osmega slavja v Wimbledonu in s tem presegel legendarnega Petea Samprasa. Zanimivo, da je za Švicarja to deveti finale v Londonu, izgubil pa je le enkrat proti Rafaelu Nadalu.
Zelo sem motiviran. V zadnjih finalih sem velikokrat izgubil, ampak to je vse proces učenja. Vse je v glavi. Ljudje občasno pozabljajo, koliko stvari se mora poklopiti, da bi nekdo slavil na takšnem turnirju, koliko velikih igralcev je ostalo brez naslova. Na drugi strain bo Federer, ki je osvojil neverjetno veliko naslovov in to zelo spoštujem,” je pred finalom povedal Đoković.
Odštevanje je končano. Na potezi sta Đoković in Federer. Pridružite se nam ob 15:00, ko bo final za vas pospremil Luka Štucin. Po koncu moškega finala pa si oglejte še finale mešanih dvojic ob komentarju Sebastjana Smodiša.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images