Po petih nizih drugi wimbledonski naslov za Đokovića

Tenis ostalo 6. Jul 201420:25 > 20:27
Ljubljana – Moški finale v Wimbledonu se je razpletel po željah Novaka Đokovića in njegovih številnih navijačev. Srb je Rogerja Federerja ugnal po epski bitki in petih nizih.
V London je prišel kot aktualni podprvak in drugi igralec sveta, domov pa odhaja z drugo wimbledonsko trofejo in kot številka ena. Novak Đoković je povsem zasluženo še drugič v svoji karieri slavil na največjem teniškem turnirju na svetu v Wimbledonu. Roger Federer je naredil vse, da bi prišel do rekordnega osmega naslova, toda Srb je bil premočan.
Že prvi niz, ki ga je Federer dobil po podaljšani igri, je nakazal, da bomo zmagovalca dobili po pravi teniški drami. In res je bilo tako. Naslednja dva niza je dobil Đoković, drugega s 6:4, tretjega po podaljšani igri, in spreobrnil izid. Srb je bil v četrtem že tik pred velikim slavjem, vendar se je FedEx čudežno uspel vrniti. Po zaostanku z 2:5 je dobil pet zaporednih iger in uspel izsiliti odločilni peti niz. Trenutek odločitve se je zgodil v deseti igri, ko je Đoković še četrtič uspel odvzeti servis nasprotniku za veliko zmago.
Dvoboj je trajal tri ure in 56 minut.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images