"Sramoten in seksističen" žreb za turnir NextGen

Tenis ostalo 6. Nov 201713:37 > 13:39
Emilio Andreoli/Getty Images

Organizatorji turnirja NextGen v Milanu, na katerem se bodo ta teden merili najboljši letošnji tenisači do 21 leta starosti, so se znašli na udaru kritik zaradi žreba, ki so ga včeraj v prestolnici mode organizirali pred začetkom tekmovanja. Številni so ga označili za sramotnega in seksističnega.

Osmerica tenisačev je na oder namreč prišla v družbi fotomodelov, eden izmed igralcev je moral manekenki z rok kar z zobmi sneti rokavico, najbolj sporen pa je bil za večino način, na katerega so fantje izvedeli, v kateri skupini se nahajajo.

Dekleta, ki so letošnji eliti mladih tenisačev na odru delala družbo, so ob sprehodu po brvi odkrila del telesa, kjer se je nahajal napis A ali B, kar je razkrilo, v katero skupino sodi tenisač.

Nekdanja zmagovalka Wimbledona Amelie Mauresmo je dejala, da je žreb navadna “sramota”, medtem ko je Judy Murray napisala, da je “grozen”. Francoska tenisačica Alize Cornet je pokomentirala, da je namen turnirja prinesti v tenis pridih prihodnosti, očitno pa so se zadeve vrnile v preteklost.

Emilio Andreoli/Getty Images

Sodelujoči tenisači so torej skupino izbrali kar sami, saj so se odločili za eno izmed dveh brhkih deklet pred seboj, potem pa so z njo odkorakali po modni brvi. Na koncu modne piste so dekleta odkrila tisti del telesa, kjer je bil napis skupine.

Teniški turnir skupaj organizirajo Italijanska teniška zveza, Olimpijski komite Italije in ATP, samo zabavo pred začetkom turnirja pa je sponzorirala energijska pijača RedBull.