Na Brdu "brcal" 5. teniški igralec sveta

Tenis ostalo 29. Nov 201716:06 > 16:22
NZS

Na nogometnem igrišču Nacionalnega nogometnega centra Brdo se je v soboto, 25. novembra, odvila teniško obarvana nogometna tekma z dobrodelno noto.

V Slovenijo je prišel trenutno 5. najboljši igralec na svetovni teniški lestvici ATP, Dominic Thiem, ki se je na nogometnem igrišču pridružil našim najboljšim teniškim igralcem Gregi Žemlji, Aljažu Bedenetu in ostalim.

Thiem, trenutno 5. igralec na svetovni teniški lestvici ATP, je po svoji zmagi na zaključnem teniškem turnirju najboljše osmerice ATP Finals v Londonu na lečo kamere napisal datum 25.11.2017 in zraven zapisal 1TFC vs. Fantazisti, kar je sprožilo kar nekaj ugibanj.

Na ta dan se je na igriščih NNC Brdo kot kapetan in ustanovitelj nogometnega kluba 1. TFC, kjer igrajo tudi ostali avstrijski teniški igralci in trenerji, pomeril proti klubu FC Fantazisti, kjer prav tako poleg naši najboljših igralcev Grege Žemlja, Aljaža Bedeneta, Blaža Kavčiča, Blaža Role in ostalih, igrajo tudi nekdanji igralci in teniški trenerji.

Gostitelj in organizator dogodka je bila Nogometna zveza Slovenije, ki je poskrbela, da je bilo vse na najvišjem nivoju. “Dogodek je uspel v vseh pogledih, predvsem me veseli da smo uspešno zbrali sredstva za dobrodelnost, na koncu pa si upam reči, da si bo vsak igralec ta dan vtisnil v nepozaben spomin,” je potrdil kapetan slovenskega teniškega nogometnega kluba, Grega Žemlja, ki še vedno drži tudi najboljšo slovensko uvrstitev na lestvici ATP (43. mesto).

V imenu celotne ekipe se je tudi zahvalil vsem, ki so omogočili dogodek: “Radi bi se zahvalili Nogometni zvezi Slovenije, ki je prepoznala zanimivost dogodka in ga bila pripravljeni gostiti, nato pa nam z vsemi ostalimi, ki so pomagali pri organizaciji in izvedbi, poskrbeli so za vsak detajl in pripravili vrhunske pogoje, kot jo imajo le največje nogometne ekipe. Največja zahvala pa gre predvsem vsem gledalcem! Ne glede na slabo vreme vas je bilo res veliko in z glasnim navijanjem ste nam pripravili vzdušje, ki ga noben »fantazist« ne bo pozabil do konca življenja!”

Podobnega mnenja je bil tudi Dominic Thiem, ki je z največjih teniških turnirjev vajen odličnih pogojev in udobja. “Rad bi se zahvalil organizatorjem. Res neverjetno kakšno tekmo ste nam organizirali. Igralci smo se počutili kot pravi profesionalni nogometaši, kar je mogoče tudi pripomoglo k naši zmagi. Tudi mi bomo poskušali organizirati nekaj podobnega naslednje leto v aprilu,” in s tem že napovedal nadaljevanje zgodbe, ki vsekakor dobiva zanimive potenciale za prihodnja tovrstna srečanja.

Kljub slabšemu vremenu, se je na Brdu zbralo blizu 300 gledalcev, ki so s svojo prisotnostjo podprli idejo in s tem navdušili teniške igralce: “Dogodek je uspel v vseh pogledih ne glede na naš poraz. Kljub dežju in mrazu se je zbralo zelo lepo število gledalcev, ki so pripravili pravo nogometno vzdušje in nam tudi pomagali zbrati kar nekaj denarja v dobrodelne namene. Hvala Nogometni zvezi Slovenije, ki je za nas poskrbela kot za najboljše nogometaše na svetu,” je potrdil trenutno najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene.


Dogodka se je udeležil tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije, Radenko Mijatović, ki ni skrival ponosa nad dejstvom, da je Nacionalni nogometni center Brdo gostil najboljše teniške igralce. “Za nas je to izjemna priložnost, da v duhu povezovanja športov gostimo vrhunske teniške igralce, ki se merijo v naši najljubši igri – nogometu. Želim si, da bi tovrstni dogodki postali tradicionalni,” je dejal prvi mož krovne slovenske nogometne organizacije.