Teniška zveza Slovenije in Bedene začenjata znova

Tenis ostalo 20. Dec 201718:20 > 18:27
Getty Images

Povratnik v slovensko teniško reprezentanco Aljaž Bedene komaj čaka na dvoboj Slovenije in Poljske, ki ga bo 3. in 4. februarja gostil Maribor.

Aljaž Bedene, trenutno 49. igralec na svetu, je od marca 2015 igral pod zastavo Velike Britanije, danes pa je skupaj s predsednik Teniške zveze Slovenije Markom Umbergerjem stopil pred novinarje in se tako uradno vrnil “domov”. Oba sogovornika sta se za blagor slovenskega tenisa strinjala, da je treba pozabiti na preteklost in sile usmeriti v prihodnost.

Bedene je znova poudaril, da se z vsemi slovenskimi tenisači odlično razume, in da se zelo veseli dvoboja s Poljsko: “Moja velika želja je igrati Davisov pokal in Slovenijo popeljati najprej v prvo evroafriško skupino, nato pa še v svetovno skupino. Verjamem, da bomo v Mariboru nastopili v najmočnejši postavi in da bomo naredili prvi korak v višji rang tekmovanja.

S tem ko bo Bedene znova igral za Slovenijo, bo 28-letnik konkuriral tudi za nastop na olimpijskih igrah leta 2020. “Olimpijske igre so želja vsakega športnika, ampak najprej je na vrsti Davisov pokal. Po pravilih Mednarodne teniške zveze moraš zbrati določeno število nastopov za reprezentanco, da sploh prideš v izbor za olimpijske igre. Hkrati je Tokio 2020 še precej oddaljen in videli bomo tedaj, kakšno uvrstitev bom sploh imel,” pravi Bedene.

Vrnitev je zelo razveselila tudi Marka Umbergerja, ki je zbranim povedal: “Vemo, kaj v svetovnem tenisu pomeni Aljaž Bedene in kaj bo slovenski tenis pridobil z njim. Igralec njegovega kova je zaželen v vsaki reprezentanci in tudi slovenska ima zdaj potencial za vrhunske dosežke. Aljaž mi je večkrat zatrdil, da nima nobenih zamer do Teniške zveze Slovenije, tudi mi smo pozabili na nekatera nesoglasja iz preteklosti, zato se s tem, kar je bilo, ne mislimo več ukvarjati, temveč bomo vse sile usmerili že v prvi dvoboj Davisovega pokala.