Urbanija pričakovano izgubil, Bedene zmagal

Tenis ostalo 7. Apr 201817:50 > 17:58
Getty Images

Prvi dan dvoboja med Slovenijo in Turčijo za obstanek v drugi evroafriški skupini Davisovega pokala je za nami. Mike Urbanija v uvodni partiji ni bil kos več kot 700 mest višjeuvrščenemu tekmecu, na 1:1 pa je skupni rezultat izenačil Aljaž Bedene, ki je zmagal s 6:4 in 6:2.

Getty Images

Mike Urbanija na prvem obračunu pričakovani ni imel možnosti proti Cema Ilkeleju, ki je bil boljši s 6:2, 6:1. Na drugem obračunu je Aljaž Bedene izenačil na 1:1.

Odločitev o zmagovalcu bo padla v nedeljo; ob 11. uri je na sporedu igra dvojic, za katero sta prijavljena Aljaž Bedene in Tom Kočevar Dešman, nato sledi obračun prvorangiranih igralcev, 48. na svetu Aljaža Bedeneta in 255. Cema Ilkela, v primeru izenačenja na 2:2 pa bi zmagovalca dala peta partija, za katero lahko kapetana igralca prijavita dvajset minut pred dvobojem.

V nedeljo bo v Portorožu še zanimivo, saj so se potrdila pričakovanja, da Slovenija manjka drugi igralec, ki bi ob Bedenetu poskrbel za odločilno tretjo točko. Kot kaže, bo ključna igra parov, seveda pa tudi kasnejši nastop Bedeneta, ki je danes proti več kot 400 mest nižjeuvrščenemu igralcu, Altugu Celikbileku, dobil potrditev, da mora za zmago garati do konca in igrati na vso moč.

Bedene, ki v Portorožu nastopa s poškodbo stegenske mišice, je v uvodu zaostajal 0:3 in 30:40, a nato je po zaostanku 1:4 dobil naslednjih pet iger in postavil stvari na svoje mesto. “Malo se ‘šparam’, saj me v dveh dneh čakajo trije dvoboji. Noga je presenetljivo dobra, nekajkrat sem sicer začutil bolečino, a je vse v mejah normalnega. Pričakujem, da bomo v nedeljo dobili igro parov in slavili s 3:1,” je dejal Aljaž Bedene, ki je svojo statistiko v Davisovem pokalu izboljšal na 5-1. Edini poraz med posamezniki je doživel 2011 proti Italijanu Fabiu Fogniniju.