Lanski zmagovalec Portoroža letos prvi nosilec

Tenis ostalo 17. Jul 201821:50 > 22:02
Twitter

Največji teniški turnir v Sloveniji ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open v Portorožu se začne 3. avgusta. Od prijavljenih teniških igralcev se je od Slovencev v glavni del turnirja uspelo uvrstiti le Blažu Roli, medtem ko bosta s povabilom zagotovo nastopila Nik Razboršek in Jaka Kaplja.

 Letošnji turnir, ki bo že šesti zaporedni, bo igralcem omogočil večji kos pogače, ki je tokrat vredna 75 tisoč ameriških dolarjev, prvi nosilec pa je Ukrajinec Sergiy Stakhovsky, ki je lani v finalu premagal Italijana Mattea Berrettinija. Nastopil bo tudi zmagovalec iz leta 2015 Luca Vanni (ITA), omeniti pa velja Avstrijca Dennisa Novaka, ki je bil pred enim letom na 400. ATP, danes pa je 130.

Slovenia Open

Dobro slovensko preteklo bero v Portorožu bo branil Blaž Rola, ki bi morda z dobro podporo občinstva, lahko naredil prvi korak k vrnitvi na višja mesta lestvice ATP. Finale turnirja bo na sporedu v soboto 11. avgusta ob 20.uri.

Poleg vse dogajanja povezanega s ATP turnirjem in dobrodelni projektom, pa bo v Portorožu mogoče na delu videti tudi številne mlade tekmovalce in tekmovalke, ki se bodo pomerili na Tenis Festu. Organizatorji pričakujejo okoli 800 do 900 mladih iz vse Slovenije.

TZS