Strycovi zaradi kritiziranja Serene grozili s smrtjo

Elsa Getty Images Sport

Čehinja Barbora Strycova je razkrila, da je dobila številne grožnje s smrtjo po tem, ko je kritizirala ravnanje Serene Williams v finalu US Opna.

 Sredi septembra je 32-letna tenisačica dejala, da je prišlo do konflikta med Williamsovo in sodnikom Carlosom Ramosom, ker je slavna Američanka izgubila, in da izjave o žrtvi seksizma nimajo smisla.

“Reči, da se je Serena borila za pravice žensk je neumnost. Sodniki ne delajo razlik med moškimi in ženskami. Neprijetno sem bila presenečena nad vsem, kar je sledilo. Serena je šampionka, a nima sloga, ko izgubi. Vsa pozornost je bila potem usmerjena na njo in ne na Naomi, ki je zmagala,” je takrat ob priložnosti povedala Čehinja.

Sedaj je razkrila, da je zaradi tega dobila grozilna sporočila.

“Po zmagi ali porazu so mi pisali tisti, ki so me izdali. Pisali so, da jim dolgujem denar … To je grdo. V zadnjem času sem dobila veliko sporočil od Sereninih navijačev. Zelo veliko. Nekaj je bilo prav okrutnih in so mi grozili s smrtjo. Kljub temu lahko svobodno rečem, da je kazen, ki jo je dobila Serena, preprosto smešna. Tudi sama sem bila kaznovana zaradi obnašanja na terenu, s tega vidika lahko rečem, da njena kazen ni zadostna.”

Serena v tednih, ki so sledili, ni odstopila od svojih izjav in je sodnika obtožila seksizma. Zaradi svojega obnašanja je morala plačati 17.000 dolarjev kazni.