Nadal "pavzira", pod vprašajem nastop v Melbournu?

Tenis ostalo 29. Dec 201812:16 > 12:16
Justin Setterfield/Getty Images

Rafael Nadal, se je umaknil iz tekme za tretje mesto na ekshibicijskem turnirju Mubadala World Tennis Classic. Španec ocenjuje, da pred prvim turnirjem velike četverice v Melbournu potrebuje še nekaj časa za počitek in trening, zato bo današnji dovoboj s Karenom Hačanovim izpustil.

Španec je v polfinalu izgubil proti Kevinu Andersonu (4:6, 6:3, 6:4), kar je bil sploh prvi dovoboj “kralja peska” od poraza v polfinalu OP ZDA, ko je zaradi poškodbe odnehal na dvoboju proti Juan Martinu Del Potru.

Normalno je, da po operaciji čutim bolečino. Zadovoljen sem s tem, kako sem odigral, ne pa tudi z občutkom po tekmi,” je dejal Rafa ter dodal:

“To je bila težka tekma, trije seti…verjetno ne bom igral za tretje mesto. Potrebujem nekaj dni za počitek, sezona se je šele začela, svoj cilj, da zaigram tukaj, pa sem izpolnil. Zdaj želim biti pripravljen za OP Avstralije in mislim, da sem na dobri poti.

Čeprav je prijavljen na turnir v Brisbaneu, je taka odločitev njegov nastop postavila pod velik vprašaj. “Takšen je načrt,” je bil skop Nadal. Španec bi moral danes v tekmi za tretje mesto nastopiti proti Hačanovu, a bo namesto njega proti Rusu zdaj nastopil Dominic Thiem.