Nadal v Abu Dabiju po treh urah strl Tsitsipasa

Tenis ostalo 21. Dec 201919:18 > 19:19
Julian Finney/Getty Images for Laver Cup

Prvi igralec sveta Rafael Nadal je zmagovalec ekshibicijskega turnirja Mubadala v Abu Dabiju, potem ko je v finalu po več kot treh urah premagal Stefanosa Tsitsipasa s 6:7 (3), 7:5 in 7:6 (3). V obračunu za tretje mesto je bil Novak Đoković boljši od Karena Hačanova.

Rafael Nadal je slavil po treh urah in 15 minutah igre. Španec je za peto zmago na turnirju v Abu Dabiju v žep pospravil tudi ček za 250 tisoč ameriških dolarjev.

Čeprav govorimo o ekshibicijskem turnirju pred začetkom sezone, sta Nadal in Stefanos Tsitsipas na igrišču pokazal vse svoje znanje. Za Španca je bila to druga zmaga v pripravah na novo sezono, potem ko je bil v polfinalu boljši od Karena Hačanova, Grk pa je na drugi strani po dveh zmagah proti Andreju Rubljovu in Novaku Đokoviću doživel prvi poraz. 

Grk je odločno začel dvoboj in poskušal vsiliti svoj ritem igre. Tsitsipas je imel priložnost za odvzem servisa v prvih treh igrah Španca, toda do breaka prednosti je prvi prišel Nadal. Prvi igralec sveta je imel nato tudi dve priložnosti za vodstvo z 1:0, vendar se je Tsitsipas uspel izvleči in priti do vodstva. Tudi drugi in tretji niz sta ponudila zelo izenačeno igro, v kateri je bil Nadal za odtenek boljši. V tretjem nizu je bil bolj zbran tudi v podaljšani igri, ki jo je dobil s 7:3 in slavil zmago.

Đoković hitro pozabil Tsitsipasa
V obračunu za tretje mesto je bil Novak Đoković s 7:5 in 6:3 boljši od Karena Hačanova. Srb je očitno hitro pozabil na poraz s Tsitsipasom v polfinalu in proti mlademu Rusu prikazal nekaj atraktivnih potez, s katerimi je gledalce večkrat spravil na noge.