Đoković prvi finalist Adria toura v Zadru

Tenis ostalo 20. Jun 202021:21 > 22:30
REUTERS/Antonio Bronic

Prvi igralec sveta Novak Đoković je prvi finalist Adria Toura v Zadru. Srbski zvezdnik je v drugem krogu skupine A premagal domačega predstavnika Borno Ćorića s 4:1 in 4:3 (1) ter si z drugo zmago zagotovil mesto v boju za lovoriko.

Novak Đoković je na začetku turnirja v Dalmaciji premagal rojaka Peđa Krstina s 4:3 in 4:1, medtem ko je Borna Ćorić brez večjih težav odpravil Grigorja Dimitrova in potem ko je Bolgar odpovedal naslednje nastope, je bilo jasno, da bo ravno dvoboj med Srbom in Hrvatom odločilen.

Đoković je bil v prvem polčasu izvrsten. V celoti je nadziral potek dogajanja na igrišču, sploh v najpomembnejših točkah. Ključen je bil odvzem servisa v drugi igri.

Ćorić je drugi niz začel veliko bolje, odvzel servis nasprotniku in povedel z 2:0, vendar je Đoković v naslednjih dveh igrah dobil vseh osem točk in izenačil na 2:2. Srb v naslednji igri ni uspel izkoristiti štiri break priložnosti, vendar je v podaljšani igri pokaal, da je fizično in psihično boljši in brez večjih težav prišel do zmage.

Đokovića v nedeljo v tretjem krogu čaka Nino Serdarušić, Ćorića pr Krstin. Celotno dogajanje iz Zadra spremljajte v živo na Sportklubu.