Legendarni Becker novi trener Đokovića

Tenis ostalo 18. Dec 201312:39 > 15:02

Ljubljana – Legendarni nemški tenisač Boris Becker je postal novi glavni trener Novaka Đokovića, trenutno drugega igralca na svetu.

Boris Becker je najnovejša okrepitev ekipe Novaka Đokovića, ki se želi v letu 2014 kar čim hitreje vrniti na prvo mesto lestvice ATP. Slavni Nemec bo ob Srbu na večini največjih turnirjev, kjer mu bo delil prepotrebne nasvete. Becker in Đoković bosta v prihodnjih dneh že začela s prvimi treningi, saj najboljše tenisače 13. janaurja v Melborunu že čaka prvi letošnji turnir za grand slam.

Vesel sem, ker bom sodeloval z Borisom Beckerjem in verjamem, da mi bo njegovo veliko znanje in izkušnje pomagalo do novih naslovov na največjih tekmovanjih. Govorimo  o odličnem človeku, sijajni osebi, ki se bo lahko vklopila v našo ekipo. Mislim, da bomo z Borisom dobili novi, sveži pristop. Cilji v novi sezoni so povezani predvsem z novimi zmagami na turnirjih za grand slam in mestersih. To so turnirji, ki so najbolj pomembni, in ravno tu se želim dokazati. Ekipa je še okrepljena in nadejamo se najboljših rezultatov,” je ob prihodu Beckerja v ekipo dejal Đoković.

Becker bo ljubiteljem tenisa v spominu ostal zapisan kot najmljaši zmagovalec Wimbledona. “Ponosen sem, ker me je Novak povabil, da postanem njegov glavni trener in se že veselim sodelovanja. Prepričan sem, da lahko pridemo do velikih rezultatov, naredil bom vse, da mu pomaga pri naskoku na nove grand slam naslove in ostale lovorike,” je dodal Nemec.

Kako uspešna bo naveza Đoković-Becker, bomo videli že na prvih turnirjih v letu 2014.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images