Thiem: Včasih si to želim, a vendarle nisem stroj

ATP 14. Feb 202110:21 > 10:22 0 komentarjev
Photo by Darrian Traynor/Getty Images
Photo by Darrian Traynor/Getty Images

Tretji tenisač sveta Dominic Thiem je dejal, da za njegovo izjemno slabo igro proti Grigorju Dimitrovu (6:4, 6:4, 6:0) v četrtem krogu odprtega prvenstva Avstralije obstaja več razlogov.

“Kombinacija več stvari – nekaj fizičnih težav, res slab dan in dejstvo, da je on res vrhunski igralec. Ne želim se poglabljati v te fizične težave, ne želim iskati izgovora. Stvar je v tem, da nisem stroj – včasih si želim, da bi bil, a dogajajo se takšni slabi dnevi. Takoj, ko nisi 100 odstoten na tako visoki ravni se lahko zgodi takšen rezultat. Natanko tako je bilo,” je dejal 27-letni Thiem.

Avstrijec je dejal, da ni bila težava sama hitrost igrišča in da ni kriv dvoboj proti Kyrgiosu, ko je za zmago potreboval pet nizov. Skliceval se je na njegovega nasprotnika.

“Že deset let je eden najboljših igralcev na Touru. Ko ujame ritem je z njim zelo težko igrati. Še posebej na hitrem igrišču kot je ta tukaj. Iskreno mu želim, da pride do velikega uspeha na turnirjih za Grand slam. To bi bilo vsekakor zasluženo.”

Ob koncu je Thiem še dejal, da zmaga na odprtem prvenstvu ZDA nima nič skupnega s porazom in da je na zmago v New Yorku zelo hitro pozabil.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!