V Cincinnatiju odstranili gledalko z ukrajinsko zastavo

Tenis 17. Avg 202210:18 > 12:11
Delite:
Foto: Guliverimage

Med srečanjem kvalifikacij za nastop na turnirju serije 1000 v ameriškem Cincinnatiju so varnostniki odstranili gospodično, ki je prišla mahat z ukrajinsko zastavo.

Incident se je v teniškem centru družine Lindner zgodil v nedeljo na srečanju med dvema ruskima tekmovalkama, Anastazijo Potapovo in Ano Kalinsko.

Organizatorjev pa ni zmotilo dejstvo, da je gledalka na prizorišče tekme dveh Rusinj prišla z ukrajinsko zastavo, ker bi želela s tem provocirati prisotni teniški igralki, temveč so le sledili ameriškim zakonom.

“Tiho je protestirala proti ruski invaziji na Ukrajino. Mlada dama se je lahko vrnila na tribune, a šele zatem, ko je šla pospravit svojo zastavo,” poročajo tuji mediji.

Razlog za nesoglasje je bila velikost “navijaškega artikla”. Na uradni spletni strani turnirja, ki poteka v kraju Mason (zvezna država Ohio), namreč piše, da so vse zastave, ki presegajo velikost 45 x 45 centimetrov (18 palcev), na prizorišču prepovedane.

Ruski in beloruski igralci ter igralke na severnoameriških turnirjih lahko nastopajo, takšna bo torej praksa tudi na prihajajočem OP Združenih držav Amerike v Flushing Meadowsu (29. avgust – 11. september).

Komentari

Vaš komentar