V Portorož prihaja tudi letošnja zmagovalka Wimbledona

Tenis 17. Avg 20229:30 > 13:27
Delite:
Foto: Guliverimage

Ta teden je izšla predhodna lista nastopajočih na turnirjih po OP Združenih držav Amerike, torej tudi najmočnejšega teniškega tekmovanja, ki ga gosti Slovenija. Organizatorji WTA turnirja serije 250 v Portorožu si upravičeno lahko manejo roke.

Seznam nastopajočih se zaradi odjav seveda lahko še spremeni, a prvi pogled na imena je obetajoč.

Tako naj bi med 12. in 18. septembrom prišla igrat tudi aktualna zmagovalka Wimbledona, Kazahstanka Jelena Ribakina, pa lanska zmagovalka Rolanda Garrosa, Čehinja Barbora Krejčikova, najvišje na spisku tekmovalk pa je “hit” letošnjega poletja, Brazilka Beatriz Haddad Maia.

Slednja je v dveh tednih osvojila travnata turnirja v Birminghamu ter Nottinghamu, potem pa zablestela še minuli teden v Torontu, kjer je šele v finalu klonila proti Simoni Halep.

Svetovna teniška smetana

Na slovensko Obalo se vrača tudi branilka naslova, Italijanka Jasmine Paolini, v boju za letošnji naslov pa bo – če seveda ne bi bilo nobenih odpovedi – kar enajst igralk, ki trenutno sodijo med najboljših 50 na svetu. Prijavljena je tudi najboljša mladinka na svetu, Hrvatica Petra Marčinko.

Martić, Zidanšek, Juvan; Foto: Sportida

Od Slovenk je za zdaj na seznamu zgolj Kaja Juvan, toda direktor Teniške zveze Slovenije Gregor Krušič je prejšnji mesec zagotovil, da bodo za slovenske nastope poskrbeli s posebnimi vabili.

Seveda pa to ne pomeni, da sta to edini Slovenki, ki bosta nastopili na turnirju. Selektor ženske reprezentance Andrej Kraševec ima namreč na voljo eno povabilo za glavni turnir in tri za kvalifikacije. Slovenke bodo pred začetkom turnirja opravile tudi skupne priprave v Portorožu.

Seznam nastopajočih:

Vir: Dartsrankings.com

Komentari

Vaš komentar