Vrnitev pozabljene, Polona Hercog še ni rekla zadnje

Tenis 3. Mar 202312:17
Polona Hercog; FOTO: Mathias Schulz via Guliverimage

"Kje je Polona Hercog?" To je vprašanje, ki si ga je v zadnjega pol leta zastavil marsikateri ljubitelj tenisa, ne le v Sloveniji. Sportklub je prišel do podatka o tem, kdaj Mariborčanka načrtuje vrnitev na WTA turnejo.

Hercog je zadnje tekmovalno srečanje odigrala 10. maja lani.

Takrat je Brazilki Lauri Pigossi predala dvoboj 1. kroga na WTA turnirju v Karlsruheju, razlog za prenehanje dvoboja je bila poškodba desnega kolena.

Pred tem je Štajerka odigrala štiri turnirje (ITF) nižje ravni na peščeni podlagi in najlepši uspeh zabeležila s četrtfinalom v švicarski Bellinzoni.

“Treniram, letos me lahko pričakujete nazaj na WTA turneji, toda za zdaj je še prezgodaj govoriti o točni časovnici. Trenutno urejam določene zadeve, tako da vam kaj več žal ne morem povedati. Bom tako rekla, cilj je vrnitev maja ali junija,” nam je sporočila zmagovalka treh turnirjev serije WTA.

Zaradi neaktivnosti je zdaj nazadovala na 753. mesto WTA lestvice.

Hercog je dvakrat osvojila turnir v švedskem Båstadu, pred štirimi leti pa je v finalu Lugana odpravila Igo Świątek. Najvišje v karieri je bila 32-letna Mariborčanka leta 2011, ko je zasedala 35. mesto na svetu.

Komentari

Vaš komentar