Mamica Azarenka bi igrala že na sveti travi

WTA 22. Maj 201717:05 > 17:10
Harry How/Getty Images

Novopečena mamica Viktorija Azarenka namerava sedem mesecev po rojstvu sina Lea prekiniti porodniški dopust ter se pridružiti teniški karavani, en mesec prej, kot je načrtovala.

Clive Brunskill, Getty Images Sport

Beloruska teniška igralka Viktorija Azarenka si želi nastopiti že v Wimbledonu, na edinem teniškem prvenstvu za grand slam, ki poteka na travnatih igriščih. Igralka, ki je v karieri med drugim dvakrat osvojila Australian Open v letih 2012 in 2013, ni igrala vse od maja lani, saj se zaradi nosečnosti ni pripravila na načrtovan nastop v Roland Garrosu.

V Wimbledonu se je dvakrat uvrstila v polfinale v letih 2011 in 2012.

“Z zadovoljstvom lahko sporočim, da moje priprave potekajo bolje od pričakovanj, tako da se že v tem trenutku počutim pripravljeno za tekmovanja na najvišji ravni. In še nekaj. Leo mi je na nek način dejal, da bi rad videl London in Wimbledon,” je prek Twitterja sporočila Azarenka, ki se namerava pred travnatim slamom, ki se bo začel 3. julija, udeležiti še enega turnirja na travi.

Že marca je začela priprave skupaj z novim trenerjem. Njeni ekipi se je pridružil Michael Joyce, dolgoletni trener ruske zvezdnice Marije Šarapove, poroča STA.