Garcia preko Halepove do naslova v Pekingu

WTA 8. Okt 201712:47 > 12:53
Julian Finney/Getty Images

Francozinja Caroline Garcia je osvojila turnir WTA v Pekingu. Potem, ko je bila v finalu boljša od Simone Halep s 6:4 in 7:6.

Dvoboj v Pekingu, ki ga je dobila Francozinja Caroline Garcia je trajal slabi dve uri. Za Garcio so odlični teniški časi, saj je pred osmimi dnevi osvojila naslov v Wuhanu, danes pa še v Pekingu.

Trenutno 15. igralka sveta se bo po današnji zmagi v Pekingu zavihtela vse do devetega mesta, kar je zagotovo njena najboljša pozicija v karieri.

Obračun se je začel z dvema breakoma. Tekmo je odprla Garcia, ki je takoj izgubila igro na svoj servis. Vendar že takoj v naslednji igri odvzela servis Simoni Halep. Vse do desete igre je bilo izzenačeno, potem pa je pri rezultatu 5:4, Francozinja odvzela še drugi servis Romunki in slavila prvi niz s 6:4.

V drugem nizu pričakovano večjih napak ni bilo, obe sta dobili vse igre na svoj servis. Najbolj zanimiva je bila sedma igra, ko je Garcia ubranila devet break žogic na svoj servis. Sledila je podaljšana igra, ki jo je prepričljivo s 7:3 dobila Garcia in tako slavila svojo drugo lovoriko v zadnjih osmin dneh.