Izpoved Dokićeve: Oče me je pretepal do nezavesti

WTA 11. Nov 201723:43 > 23:46
Robert Prezioso, Getty Images Sport

Bivša srbska tenisačica Jelena Dokić, ki je nastopala tudi za Avstralijo, je javnosti zaupala nekaj podrobnosti iz svojega otroštva. Oče Damir naj bi jo med treningi grdo mučil.

Dokićeva je podrobnosti svojega otroštva spisala v avtobiografski knjigi z naslovom “Nezlomljiva”, ki bo jutri (13. novembra) zasedla police knjigarn, toda del mučnih ur treninga je še pred izidom publikacije izdala nekaterim avstralskim medijem.

Udarjal me je, vlekel za lase, mi ‘navijal’ ušesa, kadar pa ni bilo fizičnega mučenja, me je ozmerjal. Govoril mi je najhujše možne žaljivke, imela pa sem le 11 let…Vse sorte se je dogajalo, spomnim se, kako mi je v glavo metal čevlje, boksal me je,” je govorila Dokićeva in dodala:

“…kar pogosto me je tepel s pasom, ker sem na primer slabo oddelala trening, ali pa je bil pač tisti dan slabe volje. Težava je bila, ker je to delal skoraj vsak dan, ne pa le občasno…”

Dokićevi je v spominu najbolj ostal pripetljaj iz Kanade leta 2000, ko je izgubila v prvem krogu. “Ko pomislim na tisto, se počutim res grozno…na koncu sem ostala brez zavesti. Pretepel me je do krvi,” se dogodka spominja nekdanja polfinalistka Wimbledona.

Damir Dokić, je sicer pred osmimi leti 15 mesecev preživel v zaporu, ker je avstralskemu veleposlaniku v Srbiji grozil z ročno granato, med kariero svoje hčerke pa je pogosto prihajal v spor s sodniki in novinarji, zato so mu marsikje prepovedali vstop na stadione.

Leta 2000 so mu na Wimbledonu prepovedali vstop na območje turnirja, saj je enemu izmed novinarjev razbil mobilni telefon.