Zidanškova na dobri poti za WTA Singapur 2018

WTA 19. Nov 201711:30 > 11:57
Facebook

Sicer je do tja še 11 mesecev, a če bi upoštevali trenutne rezultate, je Tamara Zidanšek trenutno na dobri poti, da se ob koncu sezone 2018 uvrsti na zaključni turnir osmih najboljših deklet v singapur. Danes zgodaj zjutraj je klonila v finalu ITF turnirja na Japonskem.

Na turnirju v japonski Toyoti z nagradnim skladom 60.000 ameriških dolarjev se je Zidanškova do finala prebila z odličnimi predstavami po zmagi minuli teden na turnirju v Avstraliji.

Najstnica iz Slovenskih Konjic je tokrat naletela na prvo favoritinjo in prvopostavljeno nosilko tekmovanja, Romunko Mihaelo Buzarnescu. Trenutno 68. igralka sveta ji je pustila do le ene igre in tako fantastičen teden Slovenke končala (6:0, 6:1). 

Romunka se je z zmago na turnirju prebila na 60. mesto na svetu, kar je njena najboljša uvrstitev. Letos je levoroka tenisačica zmagala na kar 69 tekmah med posameznicami.

Zidanškova sedaj odhaja domov, kjer se bo pripravila na sezono 2018. Januarja ima zagotovljen nastop v kvalifikacijah za OP Avstralije.