Kerberjevi prvi naslov po letu in pol

WTA 13. Jan 20189:42 > 9:46
Mark Metcalfe/Getty Images

Nemška tenisačica Angelique Kerber je zmagovalka WTA turnirja v Sydneyu. V finalu je bila z 2-0 boljša od domačinke Ash Barty.

Nekoč najboljša igralka na svetu, danes pa 22. tenisačica na WTA lestvici, je brez večjih težav opravila še z zadnjo oviro na poti do turnirske zmage. Domačo igralko Ashleigh Barty je po eni uri in 13 minutah premagala s 6:4, 6:4.

29-letna je servis nasprotnici v prvem nizu vzela v peti igri prvega niza, v drugem pa si odločilno prednost nabrala že na začetku, a je Bartyeva izenačila.

Ključen je bil sedmi “gem” drugega niza, ko je Kerberjevi spet uspelo narediti “brejk”, nato pa rešila še žogico za odvzem servisa ter tekmo pripeljala do konca brez izgubljene točke v deseti igri.

Da dvakratni zmagovalki turnirjev velike četverice zmaga res pomeni ogromno, kaže dejstvo, da je na podelitvi komaj zadrževala solze, česar od nje nismo vajeni.

Za Kerberjevo je to prvi naslov po skoraj letu in pol, ko se je veselila zmage na OP Združenih držav. Še pred tem je leta 2016 zmagala na OP Avstralije, kamor zdaj potuje kot ena izmed največjih favoritinj za zmago.

Na Tasmaniji je do druge zaporedne zmage v Hobartu prišla Belgijka Elise Mertens, ki je z 2-1 odpravila Romunko, levoroko Mihaelo Buzarnescu.