Kvalifikantka izločila neprepričljivo Venus

WTA 29. Mar 20182:48 > 2:51
Getty Image/ Michael Reaves / Stringer

Danielle Collins je prišla do uspeha kariere, potem ko je na turnirju Premier Mandatory v Miamiju na poti do uvrstitve v polfinale premagala svojo vzornico in rojakinjo Venus Williams.

Ameriška teniška igralka Danielle Collins je v prvem večernem dvoboju teniškega sporeda v Miamiju z 2:0 v nizih premagala svojo rojakinjo in najstarejšo udeleženko turnirja Venus Williams, končni rezultat je znašal 6:2 in 6:3. Venus je, tako kot redno na turnirju v Indian Wellsu, v obračun vstopila zelo neprepričljivo in zelo hitro plačala davek za vse nevsiljene napake, saj je Collinsova prvi niz dobila z dvojnim odvzemom servisa prednosti. 

V nadaljevanju je bilo pričakovati, da se bo teniška igralka, ki se je na turnir uvrstila skozi sito kvalifikacij in odigrala 3 dvoboje več od nasprotnice, zaustavila in umirila, a je Collinsova igrala kot v transu in dobila še drugi niz.  Ameriška igralka je tako postala prva kvalifikantka v zgodovini, ki se je uvrstila v polfinale turnirja v Miamiju.

Njena nasprotnica v polfinalu po Jelena Ostapenko, ki je s 7:6 in 7:6 premagala Ukrajinko Elino Svitolino. Drugi polfinalni par sestavljata Viktorija Azarenka in Sloane Stephens.