"Kata" v Charlestonu do 38. naslova med dvojicami

WTA 8. Apr 201818:10 > 18:24
Twitter

Katarina Srebotnik in Rusinja Ala Kudrjavceva sta postali zmagovalki WTA turnirja v Charlestonu, potem ko sta v finalu ugnali Andrejo Klepač ter Mario Jose Martinez Sanchez.

V vseslovenskem obračunu med Srebotnikovo in Andrejo Klepač je bila uspešnejša Velenjčanka in tako zabeležila že 38. naslov na turnirjih serije WTA (če štejemo še turnirje velike četverice), skupno pa prvega s Kudrjavcevo.

Naša najuspešnejša tenisačica zadnjih nekaj let je v Južni Karolini že slavila. Pred devetimi leti sta turnir osvojili skupaj z Japonko Ai Sugijama. Klepačeva ostaja pri petih turnirskih zmagah. 

 Klepačevi za uteho ostaja dejstvo, da sta s Španko na visokem tretjem mestu v seštevku letošnje sezone, torej Koprčanki več kot odlično kaže za uvrstitev na zaključni turnir v Singapur oktobra.

Turnir med posameznicami je osvojila Nizozemka Kiki Bertens, ki je v finalu s 6:2 in 6:1 ugnala Julio Görges. Dvojni nedeljski program – dekleti sta morali zaradi včerajšnjega dežja namreč pred tem dokončati še svoja polfinalna dvoboja – je očitno Nemko precej bolj utrudil in tako je Bertensova prišla do svojega petega WTA naslova v karieri. Vse zmage je dosegla na turnirjih s peščeno podlago.