Tamaro Zidanšek le ena zmaga loči od elitne stoterice!

WTA 9. Jun 201820:29 > 20:42
Facebook

Konjičanka Tamara Zidanšek je na pragu največjega uspeha v karieri. Danes je v polfinalu turnirja z nagradnim skladom 125.000 $, v Bolu na Braču, s 6:4 6:3 ugnala domačinko Teno Lukas.

To pomeni, da se bo 20-letna Slovenka jutri v finalu za turnirsko zmago pomerila s Poljakinjo Magdo Linette. Ta je preko predzadnje stopničke napredovala brez boja, saj je njena nasprotnica Sara Errani Hrvaško zapustila zaradi bolezni v družinskem krogu.

Če bi Zidanškovi uspelo ponoviti dosežek iz Rabata, ko je letos Poljakinjo ugnala (6:4, 6:2), bi se prvič uvrstila med najboljših 100 na svetu. V primeru poraza bo v ponedeljek na 107. mestu WTA lestvice, kar je njena najboljša uvrstitev v karieri.

To je le logično nadaljevanje projekta, ki smo ga zastavili 1. januarja 2015! Analiza krvi na fakulteti za šport je pokazala, da se bo kaj takega kmalu lahko zgodilo in sam sem prav slutil nekaj podobnega,” je v ekskluzivnem pogovoru za Sportklub dejal trener Zidanškove, Zoran Krajnc.

To, da je na Braču rezultatsko eksplodirala, ni slučaj. V Parizu si tega nekako ni upala storiti, semkaj pa je prišla z dobrimi občutki, saj je prav v Bolu začela svojo profesionalno kariero prek ITF turnirjev. Danes je premagala domačinko, cel stadion je navijal proti njej, še televizijci so prišli. Verjetno bi lažje igrala v Parizu proti Kristini Mladenović,” je dodal mentor s Ptuja in dodal, da je bil dolgoročni cilj z Zidanškovo vse od začetka projekta uvrstitev med najboljših 50 na svetu.

Krajnc je sicer diplomiral na Fakulteti za šport in velik poudarek daje naslednjemu: “Biokemija je osnova za fizične aktivnosti in komur to ni jasno…no, pač je tam, kjer je. Pridno sodelujemo z inštitutom za šport in profesorjem Radojem Milićem, sicer pa bi Tamaro pohvalil predvsem za športni način življenja. Vsekakor je velik plus to, da ima šport zares rada in ji treniranje ne predstavlja težav.”

Zidanškovi bodo kvalifikacije za nastop na Wimbledonu služile še kot izobraževanje, glede na to, da je lani na sveto travo prišla poškodovana. Krajnc pričakuje, da bo njegova varovanka do OP ZDA že med tistimi srečnicami, ki si bodo zagotovile neposreden nastop v glavnem delu tekmovanja.