Tamara Zidanšek na vrhu slovenskega ženskega tenisa

WTA 30. Jul 201811:31 > 11:41
Sport Klub Youtube

Potem, ko se je slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek uvrstila v polfinale mošskovskega teniškega turnirja, kjer je zaradi bolezni predala polfinalni obračun, je 20-letnica postala najboljša slovenska igralka na WTA lestvici. V konkurenci moških je še vedno najboljši Aljaž Bedene na 79. mestu.

Facebook

Tamara Zidanšek je, potem ko se ji je uspelo uvrstiti v polfinale močnega turnirja v Moskvi, dosegla rezultat kariere, za to pa bila še nekaj dni kasneje nagrajena s statusom številke 1 slovenskega ženskega tenisa. Z lepim zalogajem osvojenih točk, je 20-letna Zidanškova napredovala na 73. mesto na WTA lestvici in tako le za nekaj malega prehitela do zdaj najbolje uvrščeno Slovenko v karavani Polono Hercog, ki je na 74 mestu, torej le mesto za svojo mlado rojakinjo. Dalila Jakupovič je trenutno na 90. mestu.

Tamaro sta v Moskvi ustavila glavobol in mrzlica. Cel teden je igrala v oblačnem vremenu, sobotni polfinale pa je igralki pričakal s peklensko vročino, UV vrednost je bila 12, igralo se je sredi dneva. To je bil njen turnir, a je še mlada in vse je še pred njo. Gremo korak za korakom,” je po največjem uspehu Konjičanke za Sportklub ponosno povedal trener Zoran Kranjc.

Najboljša deseterica teniških igralk ostaja nespremenjena.

V moški konkurenci prav tako ni bilo premikov med najboljšimi desetimi teniškimi igralci, še vedno je prvi lopar sveta Rafael Nadal. Naš najboljši je Aljaž Bedene, ki trenutno zaseda 79. mesto na ATP lestvici, Blaž Rola je na 237. mestu, Blaž Kavčič pa na 297.