Peking: Hercogova namučila Garcio, a izgubila

WTA 2. Okt 201813:06 > 13:07
Getty images/Hannah Peters

Caroline Garcia je proti slovenski teniški igralki Poloni Hercog upravičila vlogo favoritinje in jo v drugem krogu turnirja v Pekingu premagala s 7:6 in 6:3.

Slovenski teniški igralki Poloni Hercog skozi celoten obračun v drugem krogu WTA turnirja v Pekingu proti Francozinji Caroline Garciji ni stekel začeten udarec, a je v prvem nizu vseeno uspela slediti taktom njene favorizirane nasportnice. Prvi niz je bil odločen šele v podaljšani igri, v kateri je Garcia uspela priti do dveh “mini-breakov” in dobiti maratonski niz. 

V drugem nizu je Garcia v izmenjavah na osnovni črti bolj čisto. prodorno in hkrati zanesljivo udarjala po žogici in kar trikrat odvzela servis Hercogovi, ki pa ji je v tem delu obračuna uspel le en odvzem servisa nasprotnice. Hercogova ni bila tako nevarna kot v prvem nizu in le še vprašanje časa je bilo, kdaj bo Garcia zaključila z dvobojem.

Francosko teniško igralko v osmini finala močnega turnirja v Pekingu, kjer je bilo na začetku vseh 15 prvih igralk sveta, čaka zmagovalka dvoboja Muguruza – Sabalenka.