Simona Halep zagotovo ne bo igrala v Singapurju

WTA 18. Okt 20189:12 > 9:14
Lintao Zhang/Getty Images

Prva igralka sveta Simona Halep je bila zaradi poškodbe hrbta, ki jo muči že dalj časa, prisiljena odpovedati svoj nastop na zaključnem turnirju v Singapurju (v celoti ga spremljajte na Sportklubu). Namesto Romunke bo nastopila Kiki Bertens iz Nizozemske.

Romunka se je poškodovala konec septembra pred turnirjem v Wuhanu, kasneje so ji ugotovili poškodbo diskus hernije, dokončno pa je Simona Halep nastop na zaključnem turnirju serije WTA v Singapurju odpovedala v četrtek.

Odločitev je bila težka, vedno se je težko umakniti iz velikega turnirja. Pravzaprav mislim, da je to prvič v življenju, toda boljše je za moje zdravje. Moj trener se 100 odstotno strinja s tem, ker ga skrbi za moj hrbet, potem je tudi meni bilo lažje sprejeti odločitev. Nisem trenirala štiri tedne in nisem pripravljena,” je sporočila številka ena ženskega tenisa.

Ob Bertensovi, ki bo zamenjala Halepova, bodo v Singapurju nastopile še Angelique Kerber, Naomi Osaka, Petra Kvitova, Caroline Wozniacki, Sloan Stephens, Elena Svitolina in Karolina Pliškova.