Dalila Jakupovič: Rada igram, če je vroče

WTA 9. Okt 201613:39 > 16:03
Facebook

Slovenski teniški igralki Dalili Jakupovič je uspelo! Na WTA turnirju v Hong Kongu je gladko opravila s kvalifikacijami in se prebila v glavni del tekmovanja.

Facebook

Petindvajsetletna Primorka se je z uspešno opravljenimi kvalifikacijami v Hong Kongu šele drugič v svoji karieri uvrstila v druščino najboljših na turnirjih serije WTA, potem ko je  gladko odpravila najprej domačinko, Katherine Ip (981.), potem pa še mlado Argentinko, Nadio Podorosko (200.). V torek jo čaka nastop proti 57. igralki sveta, ko se bo na turnirju z nagradnim skladom 250.000 $ pomerila proti Francozinji, Kristini Mladenovic. Krst na turneji WTA je predlani opravila v Monterreyu, ko jo je gladko premagala Tajka, Luksika Khumkhum.

Tu je zelo lepo vzdušje, vse je super, pa še tako je, da vedno rada igram v vročih krajih, pač mi   to odgovarja,” je vtise po gladki zmagi ekskluzivno za Sportklub zbirala Dalila, ki bo na turnirju nastopala tudi v konkurenci dvojic in sicer z britanko Taro Moore

In kaj je pri Jakupovičevi začelo delovati, da se je letos prebila med najboljšo dvestoterico na svetu? “Najbolj zaslužni za moje uspehe letos so kar vsi člani ekipe. Trener Tin Vukišić, kondicijski trener, Nemec Jochen Neff in seveda oba starša. Če bi morala izpostaviti svoje največje odlike, potem bi rekla, da sem zelo hitra, borbena, poleg tega se najbolj lagodno počutim na bekhend udarcu,” pravi trenutno drugi lopar Slovenije v konkurenci posameznic.

Vukušić je na vseh turnirjih žal ne more spremljati, saj hkrati vodi tudi teniško akademijo v kraju Tamm blizu Ludwigsburga (Nemčija), bo pa v prihodnje prisoten na vseh večjih turnirjih, na primer Grand Slamih. Dalila na turneji nikdar ni sama, saj jo povsod spremlja oče Senad.

Za konec nam je Primorka zaupala še nenavadno zgodbo z letošnjega turnirja serije ITF v kitajskem Quanzhouju: “Konec marca sva imela dokaj zapleteno potovanje. Namesto da sva iz Kitajske na Japonsko potovala 6 ur, sva do turnirja v Kofuju potrebovala kar 36 ur. S prvim letalom sva zamudila povezovalni let, potem pa nama na letališču niso omogočili odhoda še isti večer, temveč šele naslednje jutro zjutraj! Jaz in še dve igraliki bi morale v teniški klub priti tik pred tekmo. Zamudile smo za minuto, morda dve, in žal nam niso dovolili nastopiti.”

Če bi Jakupovičeva v 1. krogu Hong Konga uspela presenetiti Mladenovicevo, potem ji najboljša uvrstitev na lestvici WTA ne uide. Po dveh zmagah in štirih finalnih nastopih na ITF turnirjih v sezoni 2016, je bila Dalila že 160. igralka sveta. “O Mladenovicevi še ne želim razmišljati. To pride na vrsto po jutrišnjem nastopu v konkurenci parov,” je zaključila sogovornica.