Spektakel, tekma leta in zmaga Serene!

WTA 9. Mar 20195:56 > 6:00
Kevork Djansezian/Getty Images

Serena Williams je v 2. krogu turnirja v Indian Wellsu s 7:5 in 6:3 premagala Viktorijo Azarenko ter v medsebojnih srečanjih proti Belorusinji pobegnila že na 18-4. Gledalci so lahko uživali v izjemno kakovostni tekmi, ki je ponudila številne winnerje, dolge izmenjave in na koncu prijateljski objem.

Zadnji dvoboj, prav na tem igrišču leta 2016, je takrat v finalu dobila Azarenka. Od takrat se je marsikaj spremenilo, obe sta postali mami, Belorusinja se ukvarja s problemom skrbništva, zaradi česar lani ni mogla hoditi po turnirjih in nazadovala na 48. mesto.

Če je današnji dvoboj pokazatelj, potem se bo “Vika” kmalu vrnila nazaj med najboljših deset, je pa res, dana prihajajočem Miamiju od lani brani polfinale. Azarenka si za prvi niz lahko očita predvsem to, da je imela kar dvakrat prednost “brejka” ter še eno priložnost, da uide na 6:5, pa jo zapravila.

Potem, ko je Williamsovi uspelo prvi niz dobiti s 7:5, je v drugem sledila izmenjava odvzetih servisov, Američanki  je odločilen “brejk” uspel za 5:3, vendar pa servis za zmago ni minil brez zapletov. Azarenka je imela dve žogici, da se vrne v igro in zniža na 4:5, Serena pa je izjemno odservirala in še 18. v medsebojnih tekmah slavila.

Kljub temu, da je Serena v prvem nizu tekmico enkrat po dobljeni točki “prebodla” s pogledom, sta se dekleti pri mreži srčno objeli in se nasmejali. Lahko sta ponosni na (verjetno) kar najboljši dvoboj WTA turneje za sezono 2019.

Williamsovo, ki je tu nazadnje slavila davnega leta 2001, sedaj v 3. krogu čaka Garbiñe Muguruza Blanco. Španka je bila včeraj po dveh nizih boljša od Lauren Davis.