Troboj za eno preostalo mesto v Singapurju

WTA 17. Okt 201617:46 > 18:26
Getty Images

Za edino preostalo mesto na zaključku letošnje sezone WTA turneje so v igri tri tenisačice: Britanka Johanna Konta, Španka Carla Suarez Navarro in Rusinja Svetlana Kuznetsova.

Getty Images

 Na zaključni turnir WTA turneje, ki ga bo letos zopet gostil Singapur, se je en teden pred začetkom uspelo uvrstiti sedmim dekletom, eno mesto ostaja prosto. Z dovolj dobrima rezultatoma prejšnji teden v Linzu sta se Madison Keys in Dominika Cibulkova pridružili Angelique Kerber, Agnieszki Radwanski, Simoni Halep, Garbine Muguruzi in Karolini Pliškovi, medtem ko je Serena Williams potrdila, da je na Daljni vzhod ne bo zaradi poškodbe.

Za edino preostalo mesto, ki prinaša nastop v skupinskem delu zaključnega turnirja se bosta ta teden v Moskvi borili Carla Suarez Navarro in Svetlana Kuznetsova, pred katerima je v letošnji razvrstitvi  sicer Johanna Konta, a Britanka ta teden ne nastopa, saj si je v Hong Kongu poškodovala stegensko mišico in je vprašljiva tudi za nastop v Singapurju. Dokler prisotnosti na velikem finalu sezone 2016 dokončno ne odpove, jo lahko še zmeraj vključimo v špekuliranje končnega razpleta.

Carla Suarez Navarro lahko prehiti Konto, a le, če se ji v Moskvi posreči zmagati, za neposredno uvrstitev med najboljših osem v tej sezoni pa bi morala turnir osvojiti tudi Kuznetsova. Če Konta odpove nastop, potem bosta Suarez Navarrova in Kuznetsova sami odločali o svoji usodi. Vstopnico za Singapur bi si priborila tista, ki bi se v Moskvi bolje odrezala, v rahli prednosti pa je Španka, ki ima 90 točk več.

Kakorkoli že, na Daljni vzhod bodo najverjetneje pripotovale kar vse tri, saj pravila ženske teniške turneje WTA za finalno tekmovanje sezone med posameznicami predvidevajo dve rezervi, v primeru, če bi se slučajno katera izmed igralk poškodovala.

Lani je naslov v Singapurju osvojila Radwanska, ki je letos, kot lahko to vidite spodaj, pripotovala prva. Dvoboje finala sezone si boste lahko od nedelje dalje ogledali tudi na televiziji Sportklub.