WTA Singapur: Kuznecova presenetila Radwansko

WTA 24. Okt 201617:30 > 17:39
Getty Image

Rusinja Svetlana Kuznecova je v Singapurju z izidom 7:5, 1:6, 7:5 premagala branilko naslova Agnieszko Radwansko. Najboljša poljska tenisačica je po dveh urah in 48 minutah morala priznati premoč igralki, ki se je kot zadnja prebila na zaključni turnir.

 To je bil že 17. medsebojni obračun teh dveh igralk in 13. zmaga za starejšo Kuznecovo. Ta je morala takoj po sobotni zmagi v Moskvi odpotovati v Singapur in manj kot 48 ur po zadnji odigrani točki v ruski prestolnici že sodelovala pri metu kovanca na sredini igrišča na Daljnem vzhodu! Zato in pa zaradi dejstva, da naj bi podlaga v singapurski areni “Agi” bolj ustrezala, predstavlja zmaga Rusinje kar majhno presenečenje.

Kuznecova je bolje začela in osvojila prvi niz, v nadaljevanju pa je dominirala Poljakinja. Tretja tenisačica sveta je v drugem delu Kuznecovi prepustila le eno igro, potem pa v odločilnem kar trikrat povedla z “brejkom” prednosti. Na koncu ni zadostovalo niti to, da je pri 5:4 servirala za zmago. Pri 40:30 je imela celo meč žogico, a priložnost izpustila ter na koncu vendarle izgubila.

Tudi Kuznecova prve žogice za zmago pri 6:5 ni izkoristila, je pa tretjo in se vsaj za nekaj ur povzpela na vrh Bele skupine. Na prvem mestu rapredelnice jo je nato prehitela Čehinja Karolina Pliškova, ki je Španko Garbine Muguruzo premagala z izidom 6:2, 6:7 in 7:5 ter tako vodstvo prevzela zaradi večjega deleža osvojenih iger v primerjavi s skupno odigranimi.

V tem večernem dvoboju, ki se je končal ob pol drugi uri zjutraj po lokalnem času (!) je Muguruza v tretjem nizu vodila že s 4 proti 0, kar dvakrat servirala za zmago in imela eno meč žogico, a klonila pod pritiskom. Od rezultata 5 proti 2 je Čehinja osvojila pet zaporednih iger in se veselila zmage, že svoje četrte proti Španki.

V torek sta na sporedu dva obračuna Rdeče skupine. Ob 13.30 uri se bosta srečali Nemka Angelique Kerber in Romunka Simona Halep, takoj zatem pa bosta moči merili še Američanka Madison Keys in Slovakinja Dominika Cibulkova.

Za konec vam ponujamo še zanimiv trenutek med premorom dvoboja Radwanske in Kuznecove. Slednjo so očitno lasje motili do te mere, da si jih je kar odrezala! Podrobnosti v videoposnetku: