Jakupovičevi nastop v Aucklandu preprečila Barthlova

WTA 1. Jan 201717:33
Facebook

Slovenska teniška igralka Dalila Jakupovič je obstala v kvalifikacijah za nastop v glavnem delu tekmovanja ženskega turnirja v Aucklandu. Nastop med najboljšimi, ki se ta teden mudijo na Novi Zelandiji ji je onemogočila Nemka, Mona Barthel.

Facebook

Mlada in simpatična slovenska teniška igralka Dalila Jakupovič, je v drugem krogu kvalifikacij brez težav uspela premagati japonsko nasprotnico Shuko Aoyamo s 6:4 in 6:2, za kar je potrebovala uro in 26 minut igre. 

Žal se nato Primorki ni izšlo v zadnjem, tretjem, krogu kvalifikacij, kjer jo je gladko odpravila Mona Barthel. Ankarančanka je tekmo odprla odlično in vzela servis, a nato do konca pvega niza uspela doseči le še eno igro. 

V drugem je Barthlova, sicer nekoč že 23. igralka sveta, takoj zagospodarila na igrišču, vzela servis in do konca naši tenisačici pustila vsega eno igro. Tako prvega, kot drugega niza je bilo konec po dobre pol ure.

Bilo je blizu. Veliko bolj, kot to kaže rezultat. Par točk bi se lahko drugače odvilo in bi morda bil razplet drugačen. Tak je pač tenis,” nam je iz Aucklanda javila naša tenisačica ter dodala, da bo morda pred Melbournom poskusila nastopiti še na Tasmaniji, če bo seveda uspela priti v kvalifikacije WTA turnirja v Hobartu.

Nato bo naslednji torek zagotovo začela s kvalifikacijami za nastop na OP Avstralije. Uvrstitev v glavni del tekmovaja na turnirjih velike četverice se Dalili do sedaj še nikdar ni posrečila.

Mesto v glavnem žrebu tega turnirja imajo prenekatere tenisačice iz regije, saj so si nastop v Aucklandu že zagotovile Hrvatici Mirjana Lučić-Baroni in Ana Konjuh ter Danka Kovinić iz Črne Gore.

Lučić-Baronijeva se bo v prvem krogu pomerila z eno izmed kvalifikantk, morda celo z Jakupovičevo, Konjuhova v prvem krogu igra proti Belgijski Kirsten Flipkens, Kovinićeva pa z Britanko Naomi Broady

Turnir v Auckladnu je prvi v novi teniški sezoni, tenisačice pa se poleg točk za WTA lestvico borijo tudi za lepe denarne nagrade, 250.000 dolarjev je namreč nagradni sklad turnirja.