"Igrala sem več kot 800 tekem, tudi poškodovana"

WTA 1. Sep 201915:01 > 15:04
Clive Brunskill/Getty Images

Španska teniška igralka Carla Suarez Navarro je bila kaznovana s 40.000 ameriškimi dolarji, ker se po mnenju organizatorjev v 1. krogu OP ZDA ni dovolj trudila. Igralka je v javnost spravila sporočilo, v katerem je izlila dušo in med drugim dejala, da jo je vse skupaj zelo prizadelo.

Španka je v prvem krogu turnirja izgubila proti Timei Baboš iz Madžarske. Prvi niz je še odigrala, ga izgubila z 2:6, potem pa predala. Mimogrede, denarna nagrada že samo za nastop v 1. krogu znaša letos 58.000 ameriških dolarjev.

Neprijetna bolečina, zaradi katere sem predala, me spremlja že nekaj mesecev. Težave s hrbtom so se mi pojavile že na Wimbledonu in Rolandu Garrosu. V New York sem prišla deset dni pred začetkom, da bi se čim bolje privadila na razmere. V Bronxu sem bila druga nosilka, pa sem nastop odpovedala, da bi bila v čim boljšem stanju za Flushing,” je sporočilo začela Carla.

30-letnica s Kanarskih otokov je nato pokritizirala odločitev organizacijskega odbora zadnjega vrhunca sezone: “Profesionalka sem že 15 let, športa nikoli nisem jemala drugače, kot le tekmovalno nastrojeno. Odigrala sem 800 profesionalnih tekem, zaradi poškodb sem jih tudi nekaj predala. Besede kot recimo “slab nastop” in “pomanjaknje truda”, se mi zdijo nepoštene, zlasti zato, ker sem se vedno obnašala skrajno profesionalno,” piše 30-letna Španka in dodaja: “Sem velika zagovornica poštene igre in se bom zato ksupaj s svojim odvetnikom na odločitev pritožila.”